Serena Williams odustala zbog ozljede lakta

Najbolja svjetska tenisačica, 33-godišnja Amerikanka Serena Williams odustala je od nastupa u 3. kolu WTA turnira u Rimu, zbog ozljede desnog lakta, objavili su organizatori Italian Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se među osam najboljih u Rimu bez borbe probila 23-godišnja Amerikanka Christina McHale, 65. tenisačica svijeta, kojoj je to prvi proboj u četvrtfinale WTA turnira od rujna prošle godine, kad se probila do polufinala u Seulu. Prije Sereninog odustajanja, od rimskog turnira oprostila se i njezina starija sestra Venus koju je prvi put u karijeri pobijedila Rumunjka Simona Halep. Starija sestra Williams u ovaj je dvoboj ušla s vodstvom 3-0 u međusobnim mečevima, od čega je dvaput pobjeđivala Rumunjku na zemlji, 2012. u Rimu i Madridu. No, Halep je od tada napravila veliki napredak i postala jedna od najboljih svjetskih tenisačica, što je zorno pokazala u četvrtak u Foro Italicu. Halep će u četvrtfinalu igrati protiv sunarodnjakinje Alexandre Dulgheru koja je u glavni turnir stigla iz kvalifikacija i u 3. kolu iznenadila 8. nositeljicu, Ruskinju Jekaterinu Makarovu.

WTA Rim – 3. kolo: Marija Šarapova (RUS/3) – Bojana Jovanovski (SRB) 6-3, 6-3 Carla Suarez-Navarro (ŠPA/10) – Eugenie Bouchard (KAN/6) 6-7 (2), 7-5, 7-6 (7) Alexandra Dulgheru (RUM) – Jekaterina Makarova (RUS/8) 6-4, 6-3 Simona Halep (RUM/2) – Venus Williams (SAD/14) 6-2, 6-1 Christina McHale (SAD) – Serena Williams (SAD/1) bez borbe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.