Sessa komentirao Mamićeve optužbe: ‘Šokiran sam i osupnut!’

Zagreb 27.05.2019. - Državno izborno povjerenstvo (DIP) održalo je konferenciju za medije na kojoj je izvijestilo o rezultatima glasovanja za izbor članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske. Na fotografiji Đuro Sessa. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa odgovorio je na optužbe Zdravka Mamića da je “nepošten, pokvaren korumpirani sudac koji je ruglo i nije zaslužio da bude predsjednik Vrhovnog suda”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Meni je žao što čovjek s kojim sam se sreo dva puta u prolazu može i ima dovoljno hrabrosti da tako nešto kaže. Na to ne mogu ništa odgovoriti nego – sretno mu bilo sa svim što radi. U svakom slučaju to je vrlo ružno i nije dostojno nikoga pa ni nekoga tko se nalazi u takvoj situaciji kao Zdravko Mamić”, kazao je Đuro Sessa, piše N1.

Upitan koliko su Mamićeve optužbe opasne, kazao je:

“Opasne su ukoliko se budu uzimale za ozbiljno. Ako se bude uzimalo u obzir tko govori, a ne što govori, onda neće biti opasne, nego će ih se uzeti onakvima kakve one zaista jesu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da trenutno ne namjerava poduzeti korake protiv Mamića.

“Ne planiram ništa. Šokiran sam i osupnut. Vidjet ću što ću učiniti kad vidim što je sve točno rečeno.”

Podsjetimo, Mamić je uoči ročišta o izručenju Đuru Sessu optužio za korupciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jedan od tih šest sudaca je korumpirani predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, poručujem mu je da je nepošten, pokvaren korumpirani sudac koji je ruglo i nije zaslužio da bude predsjednik Vrhovnog suda.”

“Toliko je drzak, a on i ja znamo da je korumpiran i naravno da ću to bez problema dokazati kada se stvore uvjeti za to. Predlažem mu da se obojica podvrgnemo detektoru laži. I još je toliko drzak da na uglednog odvjetnika poziva Hrvatsku odvjetničku komoru. Za ostale neću reći jer moram čuvati artiljeriju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.