Šest razloga SN-a zašto će Đoković pobijediti Nadala, samo je jedan zašto to nije učinio

epa08736139 Winner Rafael Nadal of Spain (R) and runner-up Novak Djokovic of Serbia pose with their trophies after their men’s final match during the French Open tennis tournament at Roland ​Garros in Paris, France, 11 October 2020. EPA/YOAN VALAT

Kako smo već pisali španjolski tenisač, Rafael Nadal, deklasirao je u finalu Roland Garrosa srpskog tenisača Novaka Đokovića, bilo je 3:0 u setovima, a prvi je set Rafa dobio sa nevjerojatnih 6:0. Drugi sa 6:2, tek je u trećem, koji je završio 7:5, bilo nešto veće borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo svi hrvatski mediji, od Hrvatske televizije, do raznih opskurnih ljevičarskih portala te nešto uglednijih Sportskih novosti, neutemeljeno su forsirali Đokovića te su čak išli protiv struje i većine svjetskih medija koji su bili jednoglasni u tvrdnji da je kralj zemljanih podloga, Nadal, ipak veliki favorit protiv Đokovića.

Tako su Sportske novosti neposredno uoči meča naveli čak šest razloga zašto će Đoković pobijediti Nadala, a što se, kako vidimo, i kako se očekivalo, nije dogodilo. Đoković je ”do nogu potučen” u finalu, a Španjolac je još jednom po 13. puta, pokazao tko je gazda na crvenoj zemlji Pariza.

Foto: Snimka zaslona

Pobjedom protiv Novaka Đokovića u finalu Roland Garrosa Nadal je osvojio svoj 20. Grand Slam, čime se izjednačio s velikim Rogerom Federerom, koji je nakon finala i čestitao Rafi na zasluženoj pobjedi. Novak je ostao na 17 osvojenih Grand Slam naslova, što, naravno, ne znači da srpski tenisač u doglednoj budućnosti neće prestići Nadala i Federera. Prva prilika za osvajanje novog Grand Slama bit će Australian Open, već za nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su šest razloga zašto će, kako su uoči finala Otvorenog prvenstva Francuske navele u svojoj ”analizi”, Sportske novosti, ”zašto će Đoković pobijediti Nadala.

1. Ovo nije isti Roland Garros
2. Đoković je na 26-0
3. Novak vodi 29-26
4. Rafa ‘puni gaće’ kad ga vidi
5. Đoković došao u Pariz s naslovom na zemlji, Rafa nije
6. Ivanišević je (uvijek) u pravu

Oni su ponudili šest razloga zašto će Đoković pobijediti Nadala, a mi ćemo dati tek jedan zašto to nije učinio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Rafael Nadal najbolji je igrač zemljanih podloga svih vremena, da je na ZEMLJI, a pogotovo u Roland Garrosu, bolji od srpskog tenisača pokazuje i omjer. Naime, Nadal je 13 (TRINAEST) puta osvajao Roland Garros, a Novak Đoković tek jednom. Dakle, Nadal je na zemlji bolji, jednostavno bolji od bilo koga, što ne znači da ne može ponekad izgubiti, ali samo ponekad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.