Sesvećani u velikom finalu BoxingOne lige Centralne Europe!

Zagreb, 14.5.2015.- Hrvatski boksaèki klub Sesvete ove subote sastaje se u superfinalu BoxingOne lige Centralne Europe sa slovaèkim Komarno Sharksima, te je jedan od naših najuspješnijih boksaèkih klubova u Hrvatskoj u prilici da kao domaæin doðe do prvog meðunarodnog klupskog naslova za hrvatski amaterski boks. Na slici Damir Plantiæ, Franjo Grgiæ-Kristiæ i Stipan Prtenjaèa foto HINA/ HBS/ ua

Hrvatski boksački klub Sesvete ove subote sastaje se u superfinalu BoxingOne lige Centralne Europe sa slovačkim Komarno Sharksima, te je jedan od naših najuspješnijih boksačkih klubova u Hrvatskoj u prilici da kao domaćin dođe do prvog međunarodnog klupskog naslova za hrvatski amaterski boks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je za nas velika obaveza, ali i veliko zadovoljstvo. Boksači su spremni za dvoboj. Pojačali smo se sa tri Nijemca i dva Rusa, te uz naše Stipana Prtenjaču u lakoj, Sanjina Pol Vrgoča u srednjoj, Damira Plantića u poluteškoj i Marka Čalića u teškoj, vjerujemo u pobjedu”, izjavio je Franjo Grgić-Kristić trener BK Sesvete.

Oduševljen pripremama i ovim velikim sportskim uspjehom je i Bono Bošnjak predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza i član Izvršnog odbora Europske boksačke federacije (EUBC).

“Ponosan sam na BK Sesvete i ovaj ogroman boksački iskorak prema europskom vrhu. Njihov uspjeh povijesan je jer su prvi hrvatski boksački klub koji je ušao u samo završnicu međunarodnog natjecanja, a prema onome što vidim, lako je moguće da postanu i prvi pobjednici jednog takvog natjecanja”, kazao je Bošnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od hrvatskih boksača se očekuje pobjeda iako im u goste stižu lanjski pobjednici lige, Slovaci pojačani prvom momčadi mađarske reprezentacije.

BoxingOne liga
“Siguran sam da ćemo pobijediti. Dugo se već spremamo za ovo finale i kvalitetu smo dokazali kroz pet ligaških pobjeda. Pojaačanja su kvalitetna, osobito u 56 kg gdje je i prvak Rusije. Vjerujem da su protivnici oni koji se trebaju čuvati jer smo na ljestvici imali duplo više bodova. Isto tako dobar nam je motiv i duple premije koje su nam čelnici kluba obećali ukoliko pobijedimo”, kazao je predstavnik Sesveta u lakoj kategoriji Stipan Prtenjača.

Službeno vaganje je petak u 20 sati u sesvetskom Hotelu Gallus, gdje će stići i suparnici iz Komarno Sharksa, a veliko finale počinje u subotu u dvorani srednje škole u Sesvetama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.