Sezona neće biti poništena: UEFA odlučila kad će se nastaviti Liga prvaka i nacionalna prvenstva…

Foto: fah

Ipak se kreće… Nogometna sezona, u državama pod ingerencijom UEFA-e, neće biti definitivno prekinuta. Naime, krovna europska nogometna asocijacija donijela je odluku o nastavku sezone. Odluku su zajednički donijeli tijekom videokonferencije predstavnici UEFA-e i 55 nogometnih saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema svemu sudeći klupska nogometna natjecanja trebala bi se završiti tijekom srpnja i kolovoza, a isto vrijedi za Ligu prvaka te Europsku ligu.

Zaključci su sljedeći:

Kad završi pandemija opasnog koronavirusa nacionalne lige i aktualna nogometna sezona će se završiti, očekuje se da će to biti u srpnju i kolovozu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvenstva neće biti poništena, kao što je to slučaj u nekim zemljama s košarkaškim prvenstvima, a neće se proglašavati trenutni učinak klubova kao onaj konačni… Primjerice, Barcelona tako dekretom, na temelju sadašnjeg plasmana na ljestvici, neće biti proglašena prvakom Španjolske

Dakle, prvake ćemo u zemljama dobiti kad sezona završi, tijekom ljeta…

Liga prvaka i Europska liga igrat će se tijekom srpnja i kolovoza, gotovo je sigurno bez nazočnosti gledatelja. Kako stvari stoje i u finalima ova dva natjecanja neće biti publike… Točan datum oba finala zasad se ne znaju…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća sezona će biti odgođena zbog ove sezone, a koja bi se trebala završiti najkasnije do rujna…

Podsjetimo, krovna europska nogometna organizacija u tri je navrata već odgađala nastavak sezone, koja je privremeno prekinuta zbog pandemije.

Ako bi se unatoč ovim odlukama dogodilo da se nogometna sezona ne bi mogla završiti spominje se moguće poništenje cijele sezone. Dakle, Liverpoolu u tom slučaju ništa ne bi značila činjenica da su nakon tri desetljeća stigli nadomak naslova. Doduše, postoji mogućnost da se prevenstva PREKINU, dakle, ne i ponište, u tom slučaju kao konačni bi bili sadašnji plasmani klubova na ljestvicama liga u državama pod ingerencijom UEFA-e.  A treća opcija je odigravanja neke vrste play-offa za prvaka, Europu i opstanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, od toga, kako sada stvari stoje, u UEFA-i vjeruju neće biti ništa. UEFA i nacionalni savezi su odlučni, čim to bude i minimalno moguće nastavit će se nogometna sezona, a iduća sezona MALO će se odgoditi kako bi se ipak na vrijeme završila s obzirom da je iduće godine Europsko prvenstvo.

Svima je, dakle, u interesu završiti nogometnu sezonu, ipak se tu radi i o velikim financijskim motivima, kako nogomet ne bi doživio takav udarac od kojeg bi se jako teško oporavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.