Shaquille O’Neal posebni izaslanik Baracka Obame za Kubu

Veliki obožavatelj košarke američki predsjednik Barack Obama imenovao je bivši zvijezdu Los Angeles Lakersa Shaquillea O’Neala posebnim izaslanikom za Kubu zaduženim za sport, što predstavlja novi znak približavanja službenog Washingtona i Havane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni igrač, koji je osvojio četiri naslova prvaka NBA s Los Angeles Lakersima i Miami Heatom u 19 godina dugoj karijeri, bit će “posebni izaslanik State Departmenta za Kubu zadužen za sport od 25. do 28. lipnja”, objavilo je u petak američko ministarstvo vanjskih poslova.

“Tijekom svog boravka na Kubi, O’Neal će posjetiti poznate kulturne destinacije kako bi još više potaknuo pozitivne veze između američkog i kubanskog naroda”, dodaje se u priopćenju u kojem se dodaje da će sada 44-godišnji O’Neal također imati susrete s mladima kojima će govoriti o dobrobitima sporta.

Na početku karijere u Orlando Magicu i kasnije u Miami Heatu košarkaš koji je sada u mirovini dugo je igrao na Floridi, američkoj saveznoj državi koja je smještena najbliže Kubi. Ali kao i ostali Amerikanci bio je odvojen od Kube zahvaljujući godinama hladnog rata i američkim embargom koji je nametnut kubanskoj ekonomiji od 1962. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Washington i Havana su obnovili diplomatske odnose u srpnju 2015. prije povijensog posjeta Baracka Obame glavnom gradu Kube koji se dogodio ove godine u ožujku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.