(FOTO) ‘Gore si, ali i dalje sviraš najljepšu pjesmu’ : Društvo prijatelja Hajduka uredilo spomenik kraj mjesta pogibije Dražena Petrovića

Foto: Facebook

Povodom skorašnjeg rođendana bivšeg legendarnog hrvatskog reprezentativca Dražena Petrovića 22. listopada Društvo prijatelja Hajduka iz Münchena posjetilo je njemački gradić Denkendorf, radi se o mjestu u kojem je prije 24 godine, 7. lipnja, tragično izgubio život najveći hrvatski košarkaš svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Spomenimo kako se nedaleko prometne nesreće u kojoj je Dražen kišnog lipnja izgubio život na autocesti A9, dvadesetak kilometara sjeverno od Ingolstadta, u njemačkoj pokrajini Bavarskoj, nalazi spomen obilježje koje je, nažalost, bilo zapušteno. No, više nije, delegacija Društva prijatelja Hajduka uredila ga je te legendarnom hrvatskom košarkaškom Mozartu odala počast položivši cvijeće kraj spomenika.

“Ovaj kamen dolazi iz Šibenika u Hrvatskoj, Draženovog rodnog grada, s utvrde Sv. Mihovila”, napisano je na ploči, na kamenu, pokraj križa s Draženovom fotografijom.

O svojoj akciji Društvo prijatelja Hajduka iz Münchena izvjestilo je na Facebook-stranici uz poruku sljedećeg sadržaja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Godine prolaze, trag tvoj ostaje, ostaje duboko urezan u košarkaške knjige, ostaje u našim srcima… Rano si otišao od nas, prerano. Ali tvoje ime ostaje zapisano za sva vremena. Danas, dok smo stajali pred križem tvojim, u ušima je odzvanjao zvuk lopte u praznoj dvorani, odzvanjao je zvuk paranja mreže… Mozart i dalje svira! Gore si! Ali i dalje sviraš svoju najljepšu pjesmu koja traje i nikad neće stati sve dok je nas, Kapetane! Sretan ti rođendan ❤”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.