Šibenčani s ‘punim gasom’ na pripremama za 1. HNL

Foto: snimka zaslona

Dok su se prvoligaši borili za pozicije do kraja prvenstva, nogometaši Šibenika u miru su počeli s pripremama za povratničku sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon osam godina ponovno će biti dio hrvatske nogometne elite. Očekivanja su visoka, a ovih je dana dosta prometno u svlačionici momčadi sa Šubićevca, gdje je 12. lipnja spušten drugoligaški zastor, piše HRT.

Mjesec i pol dana poslije “narančasti” se punim gasom pripremaju za novu sezonu. U  pogonu je i trener Krunoslav Rendulić koji je prebolio zarazu koronavirusom.

– Dobro, ja sam imao blage simptome, pa recimo da sam imao sreće, izjavio je strateg Šibenčana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U udarnoj postavi više nema Kukeca Juričića. Novaci su Jurić, Anočić, Sahiti i Mršulja.

– Mislim da su sva četvorica potencijal. Vrijedni, dostojni prve lige, rekao je sportski direktor Šibenika Ivan Bulat.

Napadač Deni Jurić, rođen u Liverpoolu, ali onom australskom, stigao je iz Rudeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svi najavljuju kao da smo, kako se kaže, ‘dark horse’. Neka borba za opstanak. Ja vjerujem da ova ekipa ima karakteristike i da ima sposobnost da napravimo puno više od toga, kaže Jurić.

Branič Silvio Anočić na Šubićevac je ‘sletio’ iz Rome, gdje je prošao kalvariju s ozljedama.

– Napokon je gotova ta noćna mora, mogu slobodno reći! Spreman sam za nove treninge, nove utakmice, za nove pobjede, rekao je Anočić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Rendulić ima jasne želje kad je riječ o dodatnom osnaživanju kadra: – Zna se da su nam deficitarne stoperske pozicije prije svega. I još jedan zadnji vezni tipa, recimo, Ademija.

Dakako, Ademi će teško u matično jato, jednako kao i Mate Maleš. Šibenčanima su prve želje Todoroski iz Osijeka i Dinamovac Šutalo.

– Mi smo još uvijek u kontaktu s tim klubovima, koji su voljni ustupiti nama te igrače, kaže direktor Bulat.

U novoj će sezoni dres Šibenika ponovno nositi stoper Boris Pandža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nadam se da će se to sada polako početi sklapati i da ćemo napraviti neki lijepi stroj za prvu hrvatsku ligu, kaže Pandža.

Šibenčani će prije početka natjecanja odigrati ‘generalku’ s Belupom, a prije toga na Šubićevcu će se odigrati finale Kupa.

– Stadion izgleda puno drugačije, puno ljepše, puno atraktivnije, dostojan prve lige, kaže Bulat.

Navijači Šibenika nadaju se da će takva biti i njihova momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.