Šibenik sjajnim golom u nadoknadi do remija s Lokomotivom

Foto: fah

Lokomotiva i Šibenik su u prvoj utakmici 12. kola SuperSport HNL-a  odigrali bez pobjednika, 1:1. Lokosi su poveli pogotkom Tucija u 68. minuti, no od 75. minute su bili s igračem manje i Šibenik je u prvoj minuti sudačke nadoknade izjednačio fantastičnim golom Salomona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je dominirala na početku, no u 16. minuti prvu pravu priliku je imao Duje Čop za Šibenik. Bivši reprezentativac primio je na 10 metara od gola povratnu loptu Vidovića i opalio pored gola.

Domaćin je nastavio pritiskati, šansu je imao Vasilj iz kontre u 25. minuti, no obranio je Rogić. Najbolja prilika domaćina došla je u 45. minuti – Kulenović dočekao loptu koju je loše zahvatio Vasilj i glavom je poslao u okvir gola!

Kulenović je novu veliku priliku imao u 56. minuti, kad je njegov udarac s 10-ak metara obranio Rogić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su poveli u 68. minuti nakon što je Marić pokrenuo kontru koju je omogućilo pogrešno dodavanje Perića. Marić je osvojio nešto terena i uposlio Tucija na desnoj strani, a napadač Lokosa je pogodio suprotan kut gola.

Od 75. minute Lokomotiva je bila s igračem manje jer je Mate Maleš zaradio drugi žuti karton zbog prekršaja na Čopu.

Dobru šansu za Šibenik imao je Marasović u 77. minuti, činilo se da se Šibenčani neće izvući, no onda je u prvoj minuti sudačke nadoknade Austrijanac Patrick Salomon potegnuo s 25 metara i zakucao loptu pod gredu. Bio je to njegov prvi gol u dresu Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bio već deveti remi Šibenika ove sezone, dok je Lokomotiva podjelom bodova prekinula niz od tri poraza.

Sedmi Šibenik sada ima 12 bodova, dva više od osme Lokomotive. Ispod njih na ljestvici su samo Gorica i Rijeka sa po šest bodova.

Na vrhu je Dinamo sa 31 bodom, 11 manje uz utakmicu manje ima drugi Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.