Sigurdsson: Učim riječi hrvatske himne, želim biti dio momčadi i kulture

Foto: fah

Nakon pobjede protiv Austrije na otvaranju olimpijskog kvalifikacijskog turnira, pred hrvatskim rukometašima u subotu je najteži protivnik u Hannoveru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentacija pod vodstvom novog izbornika Dagura Sigurdssona igra protiv domaćina Njemačke, a utakmica je na rasporedu od 14.30. Nakon pobjedničkog debija protiv Austrijanaca, susret je najavio izbornik Sigurdsson.

– Osjećaj je dobar, ali pred nama su još dvije utakmice. Moramo zadržati koncentraciju i dobro se pripremiti. Ako izgubimo, onda imamo još samo jednu šansu, rekao je hrvatski izbornik.

> Pogledajte kako je Sigurdsson slušao Lijepu našu

Sigurdsson je oduševio hrvatske navijače nakon što je za vrijeme intoniranja hrvatske himne stavio ruku na srce, a pokušao je i pjevati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Želim biti dio momčadi, dio ove kulture, mislim da je dobro kad čuješ nacionalnu himnu da pokušaš pjevati zajedno s igračima, to je dobro za atmosferu i utakmicu, to sam radio i kad sam bio igrač i tu tradiciju održavam kao trener. Pokušao sam naučiti neke riječi, ali imam još nekoliko utakmica za popraviti se, rekao je Sigurdsson.

Osvrnuo se na sljedećeg protivnika u Hannoveru.

– Njemačka je jaka momčad, to svi znamo, pogotovo su jaki njihovi vratari i obrana, ne gube lopte lako. Bit će jako važno da se vraćamo u obranu, da im ne dajemo prilika za kontru. Disciplina i kontrola će biti jako važni, poručio je Dagur Sigurdsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Možda ćemo napraviti poneku promjenu, danas imamo trening, vidjet ćemo. Dobro je da imamo dan predaha, dečkima će dobro doći odmor, zaključio je hrvatski izbornik.

Šipić: Malo je vremena, sve je na nama

– Svi smo nekako bili nervozni prije početka utakmice, jer smo znali što nosi i koliko je bitna. Čak se vidjelo na početku utakmice da smo bili u grču, napravili smo par tehničkih pogrešaka, ali eto drago mi je da smo se izdigli iz toga i da smo pobijedili. Ali nije još ništa gotovo, još nas dvije utakmice čekaju, tako da se moramo se pripremiti, malo je vremena, sve je na nama, rekao je hrvatski reprezentativac Marin Šipić.

– Kao igrač uvijek čekaš svoju priliku, zadnje prvenstvo nisam toliko dobio, došao sam opet. Drago mi je da dobijem priliku, ali jedna utakmica ništa ne čini, mora se nastaviti igrati dobro i ostale i nadam se da ću zadržati tu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O izborniku Sigurdssonu

– Vidim da su igrači jako zadovoljni, atmosfera je super, on je malo “kontra” nas, mi smo “ludi u glavu”, on je više smiren, tako da mislim da je to super kombinacija, da nas smiri u nekim situacijama, kad mi ludujemo, da nas vrati u neki fokus, rekao je Šipić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.