Što je preostalo Zajecu nego podržati Jakirovića?

Foto fah

Novi čelni čovjek Dinama Velimir Zajec ”spustio” se nakon debakla protiv PAOK-a u svlačionicu kako bi pružio podršku treneru Sergeju Jakiroviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijesna prilika je propuštena

Dinamo je, podsjetimo, nakon 2:0 pobjede na Maksimiru teško i neočekivano poražen u uzvratu osmine finale Konferencijske lige u Grčkoj. Bilo je 5:1 za trenutačno prvoplasiranu momčad grčkog prvenstva.

Nažalost, bila je ovo povijesna prilika da se Modri, nakon desetljeća i desetljeća, preko 50 godina je prošlo, nađu u četvrtfinalu europskih kupova. Dojam je kako je prilika olako propuštena, svi se okomili na trenera Jakirovića, koji nije ništa bolji, a ni lošiji, trener nego što je bio jučer. I prije debakla navijači nisu bili zadovoljni s Jakirovićem, spasilo ga senzacionalno izbacivanje Betisa prije nekoliko tjedana. Što će ga spasiti sada nakon što je završen europski san, a nakon što je Zajec, kao novi spasitelj Dinama, krenuo s teškim porazom?

Podrška koja se očekivala

Vijest da je novi predsjednik Dinama ”sišao” među puk, u svlačionicu, kako bi treneru pružio podršku, vijest je koju su prenijeli svi mediji pritom zaboravljajući ono očito. Što je Zajec drugo mogao učiniti, i, naravno, Zajec nije kriv za ovaj poraz? Novi predsjednik Dinama nije mogao krenuti kao ”glavosjek”, ne odmah, ne zbog poraza od PAOK-a, protiv kluba koji je u ovom trenutku objektivno jači od ovakvog Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posve je jasno kako niti jedan trener u ne tako davnoj prošlosti ne bi preživio ovakav poraz i turbulentnu završnicu sezone u koju Dinamo, usprkos zaostatku za Rijekom, ide s realativno dobrim kartama. Sve, kao uostalom Rijeka i Hajduk, Dinamo i dalje drži u svojim rukama.

Što bi bilo kad bi bilo

Da Jakirović neće otići zbog PAOK-a bilo je jasno i prije zagrebačke pobjede, i prije solunskog debakla, ali će svakako biti bivši ukoliko bi se Modri našli u situaciji da im je obrana naslova teško ostvariv zadatak. Dakako, ne može biti samo trener kriv. Modra uprava, sad već ona bivša, nije se proslavila ni u zimskom prijelaznom roku. Dinamo, objektivno, nije dobio niti jedno ozbiljno pojačanje za kojeg bi navijači mogli reći da, to je taj, on će prije ili poslije donijeti prevagu. Možda je Jakirovićeva krivica u činjenici da nije podignuo veću prašinu, uzbunu, međutim, zapitajmo se, koliko bi stvarno time uspio postići?

> Zajec sazvao hitan sastanak s Jakirovićem, ostaje li trener Dinama?

Neki će reći kako je u drugom dijelu grčke sportske tragedije Jakirovićeva momčad igrala dobro. Barem u prvih pola sata, propustili su Modri nekoliko prilika. Mogli se potpuno vratiti u meč samo da je indisponirani Špikić pogodio stopostotnu šansu, koju je sam izborio. Sve je to možda točno, no ako ćemo se voditi takvom kalkulacijom zapitajmo se što bi se dogodilo da je PAOK pogodio sve što je promašio u svom sjajnom prvom poluvremenu tijekom kojeg je deklasirao Dinamo kako igrom tako i rezultatom? Što bi se dogodilo da su Grci na Maksimiru, u završnici prve utakmice, zabili gol iz ”mrtve” prigode?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanja bez odgovora koja nikamo ne vode, osim prema jednom zaključku. Dinamo je slabiji nego što je to bio prošlih sezona. Uostalom, igra hrvatskog prvaka to najbolje dokazuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.