Šime Vrsaljko bez obitelji u karanteni u Madridu: ‘Bitno je samo da svi budu zdravi’

epa08242311 Atletico Madrid's Sime Vrsaljko (L) in action against Villarreal's Alberto Moreno (R) during the Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Villarreal CF at Metropolitano stadium in Madrid, Spain, 23 February 2020. EPA/RODRIGO JIMENEZ

Šime Vrsaljko trenutno se nalazi u Madridu, a tamo je nedavno kupio i kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Istina je da se meni i mojoj obitelji u Madridu jako sviđa živjeti. Što će donijeti budućnost po tom pitanju, vidjet ćemo. Nogomet je nepredvidljiv, ja to najbolje znam po svakom pitanju”, rekao je za Sportske novosti.

Govorio je i o koronavirusu.

“Postoji briga, pogotovo za obitelj, ali i vjera da će znanost uskoro pronaći odgovor za taj opasni virus. Kad smo se vratili iz Liverpoola, imali smo po planu slobodan dan, a onda su nam javili da se sve zaustavlja do ponedjeljka. No, umjesto treninga uslijedila je potpuna blokada i javili su nam da ostanemo kod kuće i budemo u nekoj vrsti karantene”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je ovo mnogima donijelo više vremena s obitelji, to nije tako za Šimu.

“Kako je u planu bilo da uz klupske obveze budem dosta odsutan, a trebali smo i na reprezentativni turnir u Katar, supruga i sin su otišli kući, u Zadar. U međuvremenu je eskaliralo sve to s epidemijom koronavirusa i sada treba biti strpljiv i čekati što će se dalje događati. Jako mi nedostaju. Bruno je svakim danom sve zabavniji, vrijeme s njim brzo prođe kad imam treninge i utakmice. Sada bismo bili puno više skupa, ali dobro, nadam se da će se sve u što skorije vrijeme normalizirati. Bitno je samo da svi budu zdravi”, ističe.

“Već osjećam neki nemir s tom navalom mira u odnosu na uobičajenu svakodnevicu. Nema treninga u klubu, nema stalnog muvinga, putovanja, adrenalina utakmice, navijačkog huka. Štoviše, u okruženju je pustoš, ljudi su se povukli u svoje domove, izlazi se samo u nuždi da bi se nabavilo namirnice. Jako čudna je ta atmosfera i kao da smo odjednom iz jedne ugodne zbilje utonuli u taj “blackout”. Jučer sam vidio da je na nekim punktovima i vojska, to dovoljno govori o ozbiljnosti situacije. Ne znam što će se dalje događati. Za sada nam nitko ništa ne govori o povratku na trening. To je i logično, sada se svi bore protiv epidemije, svatko na svoj način, nogomet je u drugom planu”, kaže on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.