Vrsaljko: Ključno je jako dobro ući u sljedeću utakmicu

Foto: HNS

Šime Vrsaljko ambasador je Hrvatskog nogometnog saveza i dio službene hrvatske delegacije u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo je znatno drugačija uloga od one u kojoj ste me navikli gledati. Velika je čast i zadovoljstvo opet biti u krugu hrvatske nogometne reprezentacije, nešto što srcu prija, ali, na kraju dana, i obaveza. Jako sam sretan i zadovoljan što opet mogu dati doprinos hrvatskoj reprezentaciji na drugi način. Shvaćam to jako ozbiljno, rekao je o svojoj novoj ulozi za HRT.

Kako je doživio težak poraz Vatrenih od Španjolske?

– Otvaranje turnira je jako bitno i htjeli smo pobjedu zbog svih naših navijača koji su bili prisutni, a ovim putem bih im zahvalio, pošto znam koliko je to bitno nama i njima. Što se tiče same utakmice, mislim da se u nogometu jednostavno desi takav dan, stvari nisu išle kako treba. Trudili smo se, htjeli smo do zadnje minute ostaviti što bolji dojam, nažalost u tome nismo uspjeli. No to nije nešto što ostavlja veći negativan trag na nas pošto znamo kako funkcionira turnirski sistem. Svjesni smo važnosti sljedeće utakmice i što sve ona može donijeti ako rezultat bude pozitivan. Pripremamo se da to tako bude i da se svi zajedno opet veselimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsaljko je iskusan, igrao je na pet velikih turnira i 55 puta nastupio je za Vatrene. Kako se iz igračke perspektive izvući nakon poraza i pripremiti za Albaniju?

– Ništa novo, ovo nije prvi put da se događa negativan rezultat, znate koliko smo mi kao narod emotivni i koliko smo vezani za reprezentaciju, koliko živimo naše pobjede i znamo se veseliti, a tako i porazi ostavljaju emotivan trag na naše obitelji i navijače, što je normalno. No dečki su profesionalci, milijun puta su bili u ovakvim situacijama. Svjesni smo važnosti te utakmice i sve radimo da dođemo do željena tri boda, koja će nam dati vjetar u leđa i onda je put pred nama otvoren.

Hrvatska nikad nije izgubila drugu utakmicu na velikim natjecanjima. Što će biti ključ protiv Albanije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ključno će biti da jako dobro uđemo u utakmicu, što nije bio slučaj protiv Španjolske. Mislim da je to onaj prvi osjećaj igrača na terenum, dobri samo i možemo. Ono što vidim na treninzima i po atmosferi u kampu, mislim da imamo pravo ući u taj dvoboj i osjećati se kao jača i bolja momčad.

Kakvi su uvjeti u Neuruppinu?

– Fenomenalni, imamo sve što je potrebno, imamo mir, hrana je jako dobra. Iz tog mira sve proizlazi, uvjeti su bitni, ali bitno je i kako mi sebi kreiramo okruženje i koliko smo profesionalni u onom što radimo, iz dana u dan, zaključio je Vrsaljko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.