Vrsaljko: Sport promovira uvijek ono najbolje i najljepše

Foto: snimka zaslona HRT

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je više od tri milijuna djece do sada sudjelovalo u Sportskim igrama mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, u Splitu je i ove godine okupila više od 800 sudionika, državnih prvaka, koji su se u deset sportskih disciplina natjecali za titulu međunarodnih pobjednika.

– Jako je važno za razvoj naše djece, za razvoj njihovog karaktera, za njihov budući život i sve ono što sport nosi sam po sebi, nije bitno je li amaterski ili profesionalni sport, sport kao sport promovira uvijek ono najbolje i najljepše, rekao je Šime Vrsaljko, novi ambasador Sportskih igara mladih.

– Najbitnije je da budu dobri ljudi, a mislim da sport u svojoj srži ima to kao fair play tako da mislim da je to neka bit, dodao je također novi ambasador Aleksandar Kolarov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Zdravka Marića, osnivača Sportskih igara mladih, nema predaha jer već počinju pripreme za sljedeću godinu.

– S natjecanjem krenemo već krajem prvog mjeseca. Pogotovo Hrvatska tu bude prva, jer u Srbiji ima najviše natjecatelja. I praktički sve do finala, do šestog mjeseca, imate natjecanje u svim gradovima u kojima su Igre prisutne. U Hrvatskoj je to malo manje od 100 gradova i općina. I nakon toga imamo najprije državno finale koje je ove godine kompletno cijelo bilo prvi put u Rijeci. Predzadnji tjedan u osmom mjesecu u Split dolaze finalisti iz drugih zemalja i slijedi dvodnevno zatvaranje, rekao je Marić u Dnevniku HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.