Šime Vrsaljko nakon sjajnog povratka: ‘Bit ću spreman za EURO, Hrvatska je svima u srcu, ispred svih’

Foto; HNS/Drago Sopta

Hrvatski reprezentativac, Šime Vrsaljko, vratio se nakon višemjesečnog izbivanja s nogometnih terena zbog ozljede. Šime se vratio u velikom stilu, naime, u utorak je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv prvaka Europe, Liverpoola, briljirao i bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu Atletico Madrida 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsaljko u takvoj formi će svakako trebati izborniku Zlatku Daliću na Europskom prvenstvu na kojem Vatreni ponovno, i ponovno s pravom, imaju velike ambicije. Vrsaljko je u razgovoru za NOVU TV komentirao neke igrače koje inače pod vatreni kišobran zove Dalić, ponajprije napadača Dinama Brunu Petkovića te veznjaka CSKA Nikolu Vlašića.

“Svježa je krv uvijek dobrodošla, s njima smo dobili agresivnost, mladost, svježinu. Bruno i ja živjeli smo zajedno dok je on imao 14 godina, a ja 16 u 20 kvadrata. Čudo mi je što prije nije dosegao ovu razinu. Daje nam dimenziju više. A Nikola, poznavajući obitelj, veliki je radnik”, kazao je Vrsaljko, koji tvrdi da će biti spreman za Euro.

“To je nešto posebno, više od sporta, što ja obožavam. Sigurno ću spreman dočekati EP i pomoći suigračima da napravimo bitan rezultat na Euru. Mi to možemo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsaljko se, naravno osvrnuo na sjajnu izvedbu i pobjedu Ateltica protiv Liverpoola od 1:0.

“Stvarno imaju fenomenalnu sezonu, kvalitetna su momčad taktički, ali svi koji igraju protiv nas znaju da su to teške utakmice i da smo jako naporni. Tamo neće biti lako, ali mi smo spremni”, rekao je nogometaš Atletico Madrida, nakon čega je komentirao i šalu koja se pojavila kako je ponajboljeg krilnog napadača svijeta, Sadija Manea, strpao u mali džep.

“Došlo je to do mene, simpatično je, ali ja sam profesionalac. Svaku utakmicu dajem maksimum, bilo to u prvenstvu ili Ligi prvaka. Nije bitno protiv koga igram i želim svakog suparnika pospremiti u džep.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Europskom prvenstvu Hrvatska će igrati protiv  Engleske i Češke, a moguće je da u skupinu dođe i Srbija, naravno, pod uvjetom da se naši istočni susjedi uopće plasiraju na turnir.

“Zašto izbjegavati? Nije loše odmah osjetiti vatru u grupi, ja sam za. Neka budu teške utakmice, napete, da svi navijaju i uživaju”, poručio je Vrsaljko, koji se prisjetio spektakularnog dočeka nakon povratka sa SP-a prije dvije godine, na kojem je Hrvatska osvojila povijesno srebro.

“Neću reći da se često sjetim tog dočeka jer onda se 2-3 minute dobro osjećam pa me uhvati tuga zašto nije tako i dalje. Ostaje u meni taj osjećaj, teško ga je riječima objasniti. Ovako se mjesečno dva puta sjetim. Volio bih da se ponovi, Hrvatska je svima u srcu, ispred svih.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.