Sindikat policije: ‘Klubovi moraju ukloniti ekstreme’

Foto: HTV

Benzinska postaja na kojoj se preksinoć dogodio masovni sukob navijača Hajduka s policijom normalno radi. Navode Torcide koja prstom upire i optužuje policiju za njihove postupke za HTV je komentirao predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Uvijek postoje prozivke i s jedne i druge strane. Stav sindikata je da nogomet mora biti plemeniti sport i da svi klubovi moraju ukloniti ekstreme iz svojih redova. Osobama s nasilnim ponašanjem nije mjesto na ovakvim događanjima. One ugrožavaju sebe i druge i nanose štetu klubovima. Nogomet da, navijači da, ovakvo ponašanje – nikako, kazao je Dubravko Jagić.

Na pitanje je li policija mogla predvidjeti ovakve događaje budući da je 2 tisuće navijača ostavljeno na sparini odgovorio je kako je policija događaj dobro organizirala, ali “da postoje neki drugi ciljevi, nekih drugih ljudi te da “nije dužnost policije da nosi vodu i hranu navijačima”.

– Što se tiče uporabe vatrenog oružja, naravno da je bila opravdana. Za to su bili ispunjeni svi zakonski uvjeti. Policajci su morali obraniti svoj život, naglasio je Jagić. Dodao je kako je ovo najveći sukob s navijačima do sada. Izrazio je nadu i apelirao na klubove i policiju da se “ovakvo što ne nikada više ne ponovi”, “zbog šačice huligana koja ruši ugled klubova i općenito sporta”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezime divljaštva je – 20 ozlijeđenih policajaca, još toliko pripadnika Torcide i više od 40 uhićenih. Svi ozlijeđeni izvan su životne opasnosti. A zbog kaosa koji su izgrednici izazvali – autocesta je bila zatvorena 12 sati.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.