Sjajna hrvatska nogometna perspektiva: Nikola Vlašić odlično krenuo u Engleskoj, ‘nebrušeni dijamant’ već sad je ‘pola Evertona’

Foto: Snimka zaslona

Nikola Vlašić, donedavni nogometaš Hajduka, dobio je priliku te je za engleski Everton napokon odigrao cijelu utakmicu i to vrlo dobro. Na desnoj je strani radio puno problema protivnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola je dobio dobre ocjene u engleskim medijima za svoju igru, sedmicu, što nije nimalo lako. Engleski novinari malo kome ”poklanjaju” ocjene. Zamjerili su mu tek što se u dva navrata poskliznuo u izglednim situacijama. No, nitko nije savršen.

Nažalost po navijače Everton ne briljira, i na gostovanju kod Brightona (1-1) jedva su izvukli bod, spasili su se u zadnjim minutama utakmice, tome unatoč navijači imaju razloga za optimizam s obzirom kako se mladi Hrvat dokazuje sve više kao pravo pojačanje i pravi potez čelništva kluba. Pred Vlašićem je budućnost, kako u Evertonu tako i u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Dobra je to vijest za novog izbornika Zlatka Dalića. Hrvatska ima talent te ne mora strahovati za svoju nogometnu perspektivu kad jednom odu Mandžukić, Modrić, Rakitić, Perišić… Sve bolje igraju mlađi, primjerice Vlašić, Rog, Ante Rebić… Vratit će se i Marko Pjaca.

“Trebaju mu dulji kramponi”, našalili su se Englezi zbog činjenice da se Vlašiću dosta kliže na travnjaku. Da je u vrlo dobroj formi, a bio je i najbolji igrač Evertona u gostima kod Brightona, dokazao je igrom za mladu reprezentaciju Hrvatske protiv Češke. Naime, Vlašić je odigrao dobro te imao nekoliko sjajnih poteza. Nakon dobrih poteza zadovoljan igrom Nikole bio je trener Ronald Koeman, dok je BBC-ov novinar Greg O’Keefe napisao sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izravan je i prepun želje. Nebrušeni dijamant s puno potencijala…”

Drugim riječima, očekuje se u skoroj budućnosti od Nikole još i više s obzirom kako je Nikola kod Brightona poslije 65 minuta igre kreirao četiri šanse od osam Evertonovih na utakmici, navijači su prezadovoljni igrom Hrvata zaključili kako je već sada ”pola Evertona…”

Naravno, bit će i uspona i padova, no, najvažnije je da je Nikola Vlašić dobro krenuo, koliko su god neki sumnjali prije realizacije transfera iz Hajduka. Geni su to kameni…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.