Sjajna uvertira Marka Miluna, hoće li Filip Hrgović uopće dobiti priliku boriti se za Olimpijske igre?

Foto: fah

Hrvatski boksač Marko Milun odradio je sjajnu uvertiru za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Mađarskoj. Naime, Milun je tamo u finalu superteške kategorije u veoma zahtjevnom meču na kraju slavio protiv srebrnog sa prošlog EP-a, Mourada Alieva (24) te je osvojio zlato i obranio naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nije sve tako dobro izgledalo za Miluna na otvaranju. Aliev je odlično probijao blok našeg borca te je Milun imao velikih problema, ali uspio je izdržati do kraja runde. U nastavku se ipak pribrao naš borac i bio bolji u izbjegavanju protivnikovih udaraca, kao i opasniji u ulascima u izmjene. Povezao je odlično jedan desni direkt i lijevi kroše, a Aliev je predahnuo jer mu je ispala guma za zube.

U odlučujućoj je rundi Aliev otvorio odličnim direktom, ali uzvratio je Marko krošeom i udarcem u tijelo. U tim je trenucima umor počeo nadvladavati borce, ali bolje se u takvoj situaciji snašao Milun koji je pokušao snažnim udarcima srušiti protivnika, ali nije previše pogađao i borba je otišla do odluke sudaca. Naš je borac pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom”, piše portal 24 sata.

No, tek sad za Marka Miluna slijede velike stvari, naime, od 13. do 22. ožujka slijedi kvalifikacijski turnir u Londonu na kojem treba doći do polufinala kako bi izborio plasman na OI u Tokiju. S druge strane najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, koji bi u Tokiju imao najveće šanse za zlatnu medalju, nada se da to Milunu neće uspjeti, naime, ne uspije li se Milun plasirati u Tokio preko Londona, pokušat će to Hrgović na svjetskom kvalifikacijskom turniru od 13. do 24. svibnja u Parizu. Drugim riječima, nije mala šansa da Filip Hrgović uopće ne dobije priliku boriti se za Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.