Sjajni u Belfastu: Hrvatska s četiri uzastopne pobjede završila godinu, a što kaže izbornik Ante Čačić?

Foto: hns-cff.hr

Hrvatska je u Belfastu odigrala svoju posljednju ovogodišnju utakmicu, Vatreni su zasluženo slavili 3:0 i tako impresivno, sa četiri uzastopne pobjede, okončali 2016. godinu, koju ćemo pamtiti po puno toga, nažalost i po porazu u osmini finala Eura protiv Portugala. Zapravo ne bi se moglo govoriti o klasičnom porazu budući sa je došao u produžecima, no, to ne znači da zato manje boli, naprotiv. Šteta što je godina došla do kraja, u kakvoj su Vatreni formi trenutno tko zna da li bi im itko uspio stati na put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pobjede Vatrenih u Belfastu protiv Sjeverne Irske izbornik Ante Čačić bio je, naravno, vrlo zadovoljan ostvarenim te je između ostaloga podsjetio kako je najavio da ćemo gledati Hrvatsku koja je iako oslabljena željna pobjede i koja će “pokušati prekinuti niz nepobjedivosti domaćina.” Naime, Sjeverna Irska nije izgubila na svom travnjaku već tri godine. Golove za Vatrene zabili su  Mario Mandžukić, Duje Čop i Andrej Kramarić.

Posebno je lijep pogodak bio Andreja Kramarića, koji je odlaskom iz Engleske u Bundesligu napravio potez života, danas igra kao preporođen i on je bio motor hrvatske pobjede u Irskoj.

Pobijedili smo zahvaljujući angažiranoj momčadi, usprkos velikom broju novih igrača. Imali smo kontrolu igre, premda je Sjeverna Irska razbijala ritam preskakanjem igre. Zadovoljan sam dobivenim informacijama s obzirom na tenziju prave natjecateljske utakmice“, rekao je hrvatski izbornik, koji je otvoreno pohvalio sjajnog Kramarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kramarić je odlaskom u Bundesligu napravio evidentan iskorak u svojoj igri. Posljednji nastupi za reprezentaciju uistinu su mu upečatljivi, pa tako i današnji. Puno je radio za momčad te imao prekrasnu realizaciju.

Nakon Kramarića Čačić je bio zadovoljan igrom i ostatka ekipe, zapravo, Vatreni su odigrali jednu vrlo dobru, s obzirom na okolnosti i više od toga, utakmicu te su pokazali koliko je zapravo široka hrvatska kluba. Da uistinu, Hrvatska danas, nogometna Hrvatska, jaka je, ako ne i jača, kao Hrvatska 1998., naravno, to treba potvrditi na terenu. Nadajmo se u Rusiji za otprilike 18 mjeseci.

“Kod nekih se igrača vidi da im nedostaje utakmica, poput Roga, ali njegova kvaliteta nije upitna. Nemam zamjerke na igrače, raduje me da je i Bradarićev debi prošao zapaženo, igrao je kao da je dugo s nama. Leovac je odigrao dobru utakmicu, njegovo kretanje i ponašanje govore mi da s pravom konkurira za svoju poziciju. Ne mogu preskočiti ni Mandžukića, zabio je, a igra mu je bila za svaku pohvalu, prava kapetanska. Međutim, nema potrebe secirati svakog igrača posebno, ova nam je utakmica rekla mnogo toga dobroga”, poruka je za kraj reprezentativne godine hrvatskog izbornika iz Blefasta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hrvatska iduću utakmicu igra tek u ožujku i to u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv opasne Ukrajine, prvog pratitelja u kvalifikacijskoj skupini. Island je pao prije nekoliko dana, na redu je zimski mir i pad Ukrajine, koja je večeras u prijateljskom dvoboju lakoćom svladala Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.