Sjajni Shaqiri: Turska potpuno razočarala na Euru, pobijedila ih i Švicarska, koja je stigla na korak do osmine finala

Foto: fah

U posljednjem susretu 3. kola skupine A Europskog prvenstva Švicarska je pobijedila Tursku 3:1 te je tako s osvojena tri boda osvojila i treće mjesto u grupi, s četiri boda i s trećeg mjesta realno mogu u osminu finala. Treći je ovo poraz Turske u tri utakmice, Turci su tako najneugodnije iznenađenje ovog Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Iako je početak utakmice pripao Turskoj Švicarska je prva zabila pogodak. U 6. minuti je pogodio Haris Seferović, koji je pucao prizmenim udarcem s dvadesetak metara te je matirao Cakira. Dvadeset minuta nakon toga novi šok za Tursku, ovog je puta u centru pozornosti bio najbolji igrač utakmice Shaqiri koji je s dvadesetak minuta postigao fantastičan pogodak za 2:0. Ovim je golom Švicarska sebi otvorila put prema pobjedi i osmini finala Eura. Nekoliko minuta kasnije Shaqiri je mogao do novog gola, no sjajnom obranom se istaknuo vratar Turske. Na odmor se otišlo s rezultatom 2:0.

Do sredine drugog poluvremena pravih uzbuđenja nije bilo, a onda su uslijedila još dva gola. I to sjajna gola. Za Tursku je gol zabio Kahveci koji je pucao s nekih 25 metara te je maestralno pogodio mrežu Sommera!  Smanjenje rezultata dalo je Turcima neku nadu, no sve im je nade ugasio Shaqiri. Nogometaš Liverpoola je na sličan način pogodio kao Kahveci nešto ranije te je tako zapečatio sudbinu Turske na ovom natjecanju. Do novog gola Švicarska je mogla trinaest minuta prije kraja, kada je Xhaka pogodio stativu iz slobodnog udarca.

Švicarska sada mora čekati rasplet u drugim skupinama, no vrlo je izgledno da će s četiri boda i s trećeg mjesta proći u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici ove grupe Italija je rutinski bila bolja od Walesa s 1:0, Italija je osvojila maksimalnih devet bodova. Wales je drugi s četiri, ali s boljom gol razlikom od Švicarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.