Skandalozan ispad šefa UEFA-e i udar na Janeza Janšu: ‘U Sloveniji traže neprijatelje od prije 70 godina, na vlasti su primitivci’

čeferin
Foto: fah

Da je čelnik UEFA-e Aleksander Čeferin krivi čovjek na pravom mjestu pokazalo se više puta tijekom pandemije koronavirusa. Naime, Čeferin se jednostavno nije snalazio tijekom najtežih dana pandemije, a iz UEFA-e su svako malo slali zbunjujuća priopćenja.  No, Čeferin se još uvijek drži za stolicu, koje, s obzirom da je eksplicitno tu stolicu iskoristio kako bi se bavio političkim kvalifikacijama i političkim aktivizmom, nije dostojan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Slovenac na čelu UEFA-e, Aleksander Čeferin ne krije svoju netrpeljivost prema predsjedniku Vlade svoje zemlje, Janezu Janši, više ju je puta pokazao i dokazao da ne poštuje demokratsku volju građana svoje zemlje, a ovog puta je iskoristio poziciju šefa UEFA-e da se obračuna premijerom Slovenije.

U intervjuu Čeferin je kazao kako nema gotovo nikakav kontakt sa slovenskom Vladom, koju predvodi Janša, no, to mu nije bilo dovoljno već je krenuo u politički obračun:

“Nemam s njima nikakav kontakt i drago mi je da s tim ljudima imam što manje posla, a moj stav da bih im mogao pomoći pokazao se naivnim”, rekao je Čeferin za ljubljanski dnevni list Dnevnik te je nastavio u istom stilu kazavši kako u Sloveniji primjećuje sve nižu kulturu dijaloga, napade na novinare, pravosudni sustav…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tražimo neprijatelje od prije 70 godina, a u Sloveniji vladaju negativci jer su agresivni i primitivni”, poručio je…

“Treba prestati sa sramotnom retorikom, optuživanjem i traženjem prividnih neprijatelja od prije 70 godina i poglede usmjeriti u budućnost”, rekao je čovjek na čelu SPORTSKE ORGANIZACIJE a ne političke stranke u što Čeferin želi pretvoriti UEFA-u.

Kada bi se UEFA strogo držala svojih načela, a to je da neće ”politiku u svoju butiku”, Čeferin bi izletio do jutra” s mjesta koje sada drži, a to je fotelja prvog čovjeka krovne europske nogometne organizacije, koja nije tu da bude politički arbitar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina Slovenaca je pozitivna, ali ih znaju nadglasati negativci jer su agresivni i primitivni”, dodao je Čeferin i ostao na čelu UIEFA-e.

U Sloveniji se spekulira s ulaskom Čeferina u slovensku visoku politiku, a nedopustivo je da zlorabi poziciju šefa UEFA-e kako bi vodio vlastitu političku kampanju i da ga u tome neki mediji podržavaju. Kako oni u Sloveniji, tako, nažalost, i oni u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.