Škoti ismijavaju Engleze nakon poraza u finalu Eura: ‘Otišao je u Rim i neće se vratiti’

epa09338956 England supporters react to England loss in the UEFA EURO 2020 Final in Trafalgar square in London, Britain, 11 July 2021. Italy won 3-2 in the penalty shootout after the match ended 1-1. EPA/JOSHUA BRATT

Zaslužena pobjeda Italije u finalu Europskog nogometnog prvenstva na Wembleyju protiv Engleske, i to nakon izvođenja jedanaesteraca, izazvala je pravo oduševljenje i u Englezima susjednoj Škotskoj. Posebno su na svoje došli škotski mediji… Tako The Scottish Sun u naslovima ističe da se nastavlja dugo čekanje trofeja te s kratkim rečenicama “ismijava” englesku patnju i čekanje trofeja dugo desetljećima. Najprije spominju davnu 1966. godinu, kada su Englezi posljednji, i jedini, put osvojili naslov s reprezentacijom na nekom velikom natjecanju. Bilo je to Svjetsko prvenstvo odigrano u Engleskoj. Dakle, to je 55 godina čekanja, a čekat će se još i više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od naslova u škotskim medijima, posvećen dugom čekanju trofeja od strane Engleza, je i: “Otišao je u Rim i neće se vratiti”. Dakako, Škoti se rugaju s engleskim forsiranjem teze o povratku trofeja, koji nikad i nije bio njihov, jer Englezi nikad nisu bili europski prvaci, kući. “It’s coming home”, parola je koja se najčešće mogla vidjeti prije finala.

Škoti su išli toliko daleko da su na ulicama svojih gradova mahali sa zastavama Italije te su napravili slavljeničku kolonu automobilima, sve radi poraza Engleske.

The National navodi da su Englezi bili umišljeni od samog početka te da na terenu nitko osim njih nije bio, takvo ih je razmišljanje, tvrde škotski mediji, odvelo do konačnog i zasluženog poraza u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasgow Times donio je tako naslov: “Najbolniji scenarij za Engleze”, uz tvrdnju kako se Englezi zasigurno neće tako skoro oporaviti od ovog poraza. Imali su najveću priliku dosad i nisu je iskoristili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.