Slalom u Madonni di Campiglio: Sjajni rezultati hrvatskih skijaša – Istok Rodeš sedmi, Matej Vidović 18., prva pobjeda Yulea

Foto: fah

Trećim vremenom druge vožnje hrvatski skijaš Istok Rodeš skočio je sa 27. mjesta u prvoj na sedmo u ukupnom redoslijedu slaloma za Svjetski kup voženog u subotu u talijnskoj Madonni di Campiglio, gdje je Matej Vidović osvajanjem 18. mjesta također ostvario rezultat karijere, dok je iskoristivši greške Hirschera i Kristoffersena prvu pobjedu u karijeri ostvario Švicarac Daniel Yule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatan je bio rasplet druge vožnje u Madonni di Campiglio, nakon što se u prvoj vožnji i sa startnim brojevima iznad 60 ulazilo među desetoricu najboljih. No, zahtjevnija postava na drugoj stazi, za mnoge je bila kobna, a gotovo nestvarnim čine se pogreške koje su napravili Marcel Hirscher i Henrik Kristoffersen, dvojica najbržih iz prve vožnje. Norvežanin je nagazio već druga, a Austrijanac peta vrata.

To je najbolje iskoristio 25-godišnji Švicarac Daniel Yule i s drugim vremenom druge vožnje stigao do prve pobjede u karijeri. Rezultat karijere ostvario je i 23-godišnji Austrijanac Marco Schwarz koji je za Yuleom zaostao 34 stotinke i osvojio drugo mjesto, dok je treći bio njegov sunarodnjak Michael Matt sa 50 stotinki zaostatka.

Britanac Dave Ryding bio je najbrži u drugoj vožnji, što mu je donijelo skok sa 27. na četvrto mjesto, dok je Varaždinac Istok Rodeš na kraju osvojio sedmo mjesto, a za petoplasiranim Talijanom Gulianom Razzolijem zaostao je svega dvije stotinke. Rodeš je u prvoj vožnji imao startni broj 66, a Razzoli 69. Naš skijaš je za pobjednikom zaostao 1.10 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matej Vidović je sa 16. vremenom druge vožnje na kraju osvojio 18. mjesto, što je za 25-godišnjeg Zagrepčanina najbolji rezultat u Svjetskom kupu, a za pobjednikom Yuleom zaostao je 2.08 sekundi.

Marcel Hirscher je ostao bez bodova, ali je i dalje vodeći slalomaš svijeta sa 200 bodova. Daniel Yule je drugi sa 185. Istok Rodeš je sa 36 bodova na diobi 20. mjesta, a Matej Vidović je sa 33 boda 22. slalomaš u Svjetskom kupu. Hirscher je vodeći i u ukupnom redoslijedu sa 620 bodova, a slijedi ga Henrik Kristoffersen sa 352. Rodeš je na 66. mjestu sa 36 bodova, Vidović je 68. (33), a Filip Zubčić 69. (31).

Sljedeća utrka Svjetskog kupa bit će spust u Bormiju, koji je na rasporedu u petak, 28. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.