Slaven Bilić o životu u dobu korone: ”Svi smo čitali o tome u Bibliji, svi smo isti, mali dio nečeg velikog”

Foto: fah

Bivši hrvatski izbornik, Slaven Bilić, za portugalski Record prepričao je svoje dane u doba korone. Naime, Bilić je, između ostaloga, kao obiteljski čovjek, najprije spomenuo obitelj:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Imam petero djece. Troje živi sa mnom, a stariji sin studira u Londonu, a kćer je u Hrvatskoj. Ovo troje nas drži okupiranima i fantastični su, daju nam energiju. Zahtjevni su, ali uz njih čak i sad kad smo zatvoreni u kuće i zna biti dosadno, dan nam prođe začas.”

Glede nogometnih tema, a i one su danas na rasporedu, bez obzira što je sport privremeno u prekidu, Bilić je kazao kako želi zadržati Filipa Krovinovića i Matheusa Pereiru u West Bromu. S brojnim navijačima hrvatski trener podijelio je i neke životne stavove:

”Učimo za školu kod kuće, ja čitam i pripremam utakmice za nastavak sezone. Teško je vrijeme, sad treba pokazati solidarnost. Svi smo čitali o tome u knjigama, u Bibliji, ali prvi put – a meni je 51 godina – da smo doista svi isti. Nije važno gdje živiš, na kojem kontinentu, čime se baviš, koliko si moćan ili bogat, utjecajan u svom društvu… svi smo isti. Vrlo mali pojedinci i malen dio nečeg velikog”, poručio je hrvatski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali Englezi očekuju nastavak sezone, iako još uvijek traje pandemija osjeća se ipak posustajanje, stručnjaci očekuju da bi ipak i korona mogla imati svoj skori kraj.  Bilić je Hrvatsku, podsjetimo, vodio na dva velika natjecanja, na Europsko prvenstvo 2008. i Euro 2012., nažalost, na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku Hrvatska pod vodstvom Bilića nije uspjela otići.

U kakvom je stanju klub uoči nastavka sezone?

‘U dobroj smo poziciji, sa šest bodova prednosti devet kola prije kraja. Nema panike ni ako ne vodimo na poluvremenu. Naravno da bi bilo bolje da imamo prednost kao što je u Premier ligi ima Liverpool, ali da nam je ovo netko ponudio na početku sezone, brzo bismo prihvatili. Pripremati se za ovih devet utakmica je kao da se pripremaš na Euro ili SP.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad bi se mogla zakotrljati nogometna lopta na Otoku?

”Nogomet nije prioritet, nisam znanstvenik ili ekonomist, ali ako se stanje ne popravi do srpnja, teško će se razmišljati o nogometu.”

Bilić je posljednjih godina često naglašavao da nema vremena za gitaru, Slaven, naime, svira… I to vrlo dobro. Kakva je situacija ovih dana…?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Sviram gitaru kod kuće, možda bih je i sad svirao da ne razgovaramo. To mi je gušt. I dok sviram, dolaze mi ideje o nogometu.”

Što bivši hrvatski izbornik sluša u doba korone, u vremenu koje uglavnom provodi u zatvorenom prostoru?

”Zadnjih mjeseci bend od svog prijatelja iz Splita. I Muse, koje volim, ali nisam ih dugo slušao dok nisam u listopadu otišao na njihov koncert u Birminghamu i bilo je sjajno. Slušam i Black Crows, heavy metal, rock, Springsteena, Chopina…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.