Slavni nogometaš podržao žrtve razornog potresa, a onda zbog toga kažnjen: ‘Napravio bih to ponovno’

Foto: Snimka zaslona

Poznati 29-godišnji ganski krilni napadač Kevin-Prince Boateng uspio je svoju karijeru na početku nove sezone izvući iz višegodišnje stagnacije. Naime, u redovima Las Palmasa igra vrlo dobro, navijači ga vole, dok njegov klub iznenađujuće dobro stoji u Primeri. Nakon dva kola su vodeći, ispred divova, Reala i Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boateng se neugodno iznenadio nakon što je saznao da je kažnjen s tri tisuće eura i jednom utakmicom suspenzije jer je dao potporu žrtvama potresa nakon postignutog pogotka protiv Granade.  U pobjedi od 5:1 protiv Granade Boateng je nakon što je postigao svoj drugi gol sezone odlučio taj gol proslaviti tako što je odao počast žrtvama razornog potresa u Italiji, dakle, u zemlji u kojoj je proveo dobar dio svoje uspješne karijere.

U pobjedi 5:1 protiv Granade Boateng je postigao svoj drugi gol sezone i odlučio ga proslaviti odavanjem počasti žrtvama nedavnog razornog potresa u Italiji, tom su ljudskom gestom svi bili oduševljeni, navijači i suigrači.  Javnost u Italiji također je bila oduševljena ponašanjem Boatenga, jednostavno gestom kojom je dirnuo ljude u Italiji i stradalnike potresa simpatije je pokupio čak i u svojoj Španjolskoj, u zemlji u kojoj trenutno igra nogomet. Međutim, samo dan kasnije čekalo ga je neugodno iznenađenje, kažnjen je s tri tisuće eura, što, naravno, za njega nije puno novaca, ali i jednom  utakmicom suspenzije zbog isticanja nenogometnih poruka na terenu. Prema pravilniku tako nešto nije dopušteno u Primeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja bih razumio da se radilo o promidžbi ili političkoj poruci, ali to nije bio slučaj. Kaznu ću platiti, ali svejedno bih to napravio ponovno. To sam napravio iz srca. Mogu mi uzeti i šest tisuća eura. Nadam se da će ih dati žrtvama potresa”, rekao Boateng. Las Palmas će pokušati ovu za mnoge besmislenu kaznu srušiti žalbom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.