Smetiško pobijedila u veleslalomu na Sljemenu

Foto: fah

Na sljemenskom Crvenom spustu tijekom protekla dva dana vozile su se veleslalomske i slalomske utrke Europskog paraskijaškog kupa na kojima je nastupilo 35 skijašica i skijaša iz 11 zemalja predvođeni slovačkom reprezentacijom koja je stigla s tri osvajača medalja sa Zimskih paraolimpijskih igara iz Pjongčanga prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske boje branili su Lucija Smetiško, Damir Mizdrak i Lovro Dokić.

U veleslalomu u konkurenciji žene stajaće trijumfirala je naša ponajbolja skijaška nada Lucija Smetiško. Kod skijaša oštećenog vida pobjedu je odnio Slovak Marek Kubacka, a hrvatski paraolimpijac Damir Mizdrak s vodičem Riom Mikulić zauzeo je četvrto mjesto. U konkurenciji stajaći muški trijumfirao je Slovak Martin France, a hrvatski paraolimpijac Lovro Dokić zauzeo je sedmo mjesto.
U slalomu u konkurenciji stajaće žene pobjedu je odnijela Francuskinja Celine Deroualliere, dok je naša Lucija Smetiško ostala bez plasmana ispavši iz konkurencije pogreškom u prvoj vožnji. U konkurenciji skijaša oštećenog vida najbolji je bio Slovak Miroslav Haraus, a četvrti je bio naš paraolimpijac Damir Mizdrak. Kod stajaćih skijaša najbolji je bio Slovak Martin France, a osmo mjesto zauzeo je naš Lovro
Dokić.
“Ovo je bio jedan od posljednjih nastupa hrvatskih paraskijaša u ovoj sezoni i moram izraziti svoje zadovoljstvo nastupima naše podmlađene reprezentacije. Ostaje samo mali žal što je Lucija ostala danas bez plasmana. Mislim da smo podmlađivanjem reprezentacije trasirali dobar put prema sljedećim zimskim paraolimpijskim igrama 2022. u Pekingu”, izjavio je izbornik Luka Dobrinić.
Ovogodišnje natjecanje je održano u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora te Hrvatskog paraskijaškog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.