Šokirani SDP-ovac: Gledam tekme na HTV-u, kad ono apostoli vjere govore o domoljublju, katoličanstvu

Foto: fah

Europsko nogometno prvenstvo, uz Olimpijske igre koje su na rasporedu u kolovozu, najveći je sportski događaj ove godine, na svjetskoj razini. Dakle, malo je u Hrvatskoj onih koji su pratili hrvatsku reprezentaciju, a da nisu tugovali nakon što je Hrvatska nesretnim spletom okolnosti, te uz poguranac koji je Italija imala u liku i nedjelu suca Dannyja Makkeliea, ispala s Eura. Jedan od takvih ”fanova” definitivno je i ”dokazano najveći hrvatski domoljub” SDP-ovac Gordan Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je to Hrvatska u kojoj postoji domoljublje?

Maras je također tugovao, nažalost, njegovoj tuzi pridonijela je Hrvatska televizija i ”apostoli vjere” koji su mu se na ”malom ekranu” ukazali.

Kao nogometni stručnjak, još veći nego što je domoljub, Maras je zaključio kako je na Euru važnije znati igrati nogomet nego biti krizman. Ne znamo je li po Marasu dozvoljeno dobro igrati nogomet i biti krizman? Naravno, takav spoj je moguć, koliko god možda Maras, u svom domoljubnom zanosu, sumnjao.

”Gledam i slušam komentatore jučer nakon tekme. Svaka druga rečenica domoljublje, Domovinski rat, katoličanstvo...nogomet je pao u drugi plan. Uopće više nije bitno jel’ dobro igraš nego jesi li po moralnoj mjeri katedrale duha sa Prisavlja i njezinim apostolima vjere koji padaju u nesvijest od sreće kada vide da je neki portal prenio neku njihovu glupu foru ili vulgarnost.
Puno je važnije svima na EURU jel’ dobro igraš od toga jesi li krizman. Jedino nama u Hrvatskoj i našim propovjednicima na televiziji je važnije ovo drugo.
Volio bi da mogu gledati EURO na eurosportu, ali izgleda da smo zauvijek osuđeni na HRT. A gledam HRT zbog nogometa, a ne zbog komentara.
Molim da mi sada ne govore tko zna koji likovi da nisam domoljub jer ja sam najveći domoljub u Hrvatskoj! Dokazano!”, napisao je na društvenim mrežama dokazani, ali i vidno šokirani, domoljub Gordan Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veći je domoljub Grbin od Marasa, Tito od kardinala Stepinca

Maras je svoje domoljublje dokazao na Facebooku. To je, kao što vjerujemo znate, virtualni prostor na kojem se domoljubi okupljaju i gdje uvijek pobjeđuju.

Ipak, možda, koliko god to izgledalo nevjerojatno, nema pravo Maras. Naime, zar nije Peđa Grbin, šef SDP-a u bjekstvu, veći domoljub od Marasa, barem za dvije glave viši?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Grbin je svoje domoljublje, a onda i cijeli SDP koji je to tolerirao, dokazao kad je rekao da mu je komunistički diktator Tito ispred blaženog kardinala Alojza Stepinca, ubojica ispred žrtve.  Hrvatska se s takvim domoljubljem usrećila, a glede HTV-a na Prisavlju se ne tako davno našlo mjesta i za jugo pevaljku Lepu Brenu, ako za nju ima mjesta nema razloga da mjesta ne bude za jugoslavensku zastavu. Tek kako bi se udovoljilo ”dokazanim domoljubima” kojima smeta katoličanstvo u državi u kojoj je gotovo 90 posto katolika.

Na koncu, i ne manje bitno, Gordan Maras je SDP-ovac u pokušaju, bolje rečeno u povratku. Tko zna, ako  bude sreće, kako za njega tako i za SDP, bivši Milanovićev ministar vratiti se neće.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.