Sopić: Možda smo mogli više, ali svi bi potpisali što smo postigli

Zagreb, 15.05.2024. - Prva finalna utakmica Hrvatskoga nogometnoga kupa Dinamo - Rijeka na stadionu u Maksimiru. Na slici trener Rijeke Željko Sopić. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Uoči zadnje utakmice sezone, trener Rijeke Željko Sopić održao je press konferenciju na kojoj se najviše pričalo o medijskim napisima da je uskoro “bivši” na Rijekinoj klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Očekuje nas zadnja utakmica. Hvala svim navijačima koji nas cijelu sezonu bodre, kada je bilo najbolje i kada nije bilo toliko dobro. Svaka im čast, pozivam i da nas podrže u nedjelju na Rujevici, rekao je Sopić i najavio da u kadru neće biti reprezentativaca Hrvatske (Labrović, Pjaca, Pašalić) u dogovoru s izbornikom Dalićem.

Zatim se fokus pressice prebacio na mogući odlazak stratega Bijelih s kormila riječkog kluba:

– Kako da komentiram napise u medijima? Nikako. Ja sam trener Rijeke i imam ugovor do 30. lipnja 2025. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Onog dana kad sam došao u Rijeku na utakmicu protiv Lillea, da nam je netko rekao da ćemo biti drugi i igrati finale Kupa i da ćemo imati tri hrvatska reprezentativca na EP-u, a možda i još jednoga te da ćemo profilirati šest, sedam mladih igrača, mislim da bismo svi zajedno potpisali to.

– S druge strane, kraj sezone nije prošao najbolje, to treba realno reći. Možda smo mogli i više. Na kraju sezone treba podvući crtu, ovo je privatan klub, predsjednik Mišković daje svoj novac i donosi odluke.

– S time nemam nikakvih problema kako god bilo. Da se nalazimo u nekoj zemlji koja se zove Njemačka i da Rijeka druga i igrala finala Kupa, mislim da bi to bio uspjeh. Bitno je u kojem se kontekstu sve gleda. Nemam problema što piše u medijima. To vam je ono, prvi, drugi set. Svaki set gledate posebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio s predsjednikom na večeri

U medijima se navodi da loši odnosi Miškovića i Sopića traju već neko vrijeme te da potencijalni otkaz Sopiću već neko vrijeme visi za vratom:

– Što znače zahlađeni odnosi? Igrao sam u Njemačkoj u Borussiji Monchengladbach i predsjednika vidio jedanput u tijeku godine. Vidim da se pišu gluposti, moja obitelj i ja smo bili nakon utakmice s predsjednikom na večeri.

– Ovo je sport, podvučete jednostavno crtu, stavite sve na vagu i vidite je li nešto uspješno ili nije. Svatko to gleda na drugačiji način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo je privatan klub koji bi jako teško funkcionirao bez Miškovića. Čovjek ima sve karte u svojim rukama. Uvijek ih je i imao.

– Mišković nikad nije ušao u kabinu i rekao da netko mora igrati ili ne mora. Niti bi se on, a ni ja spuštali na tu razinu, kaže Sopić.

Na pitanja očekuje li da se, ako natpisi u medijima nisu istiniti, ipak nakon zadnje utakmice pokrenu razgovori, rekao je:

– Rijeka je normalan klub koji želi biti sve bolji. Naravno da bi se trebalo sjesti, podvući crtu, vidjeti koji igrači odlaze i ostaju, jesmo li zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pa to je normalno bila Rijeka prva ili osma. Radimo od buhe slona, to je normalno. Isto će se raditi u drugim klubovima, zaključio je Sopić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.