Sopić: Onaj tko stavlja ruke na nešto prije vremena, neće se dobro provesti

Foto: fah

Trener Rijeke Željko Sopić nakon velike pobjede na Poljudu prokomentirao je ono što se događalo u Jadranskom derbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da smo odigrali jednu ratničku, borbenu utakmicu u Splitu. Nije bilo jednostavno, Hajduk je iz prve akcije zabio gol. Teško je stoperima bilo odgovoriti na kvalitetu Marka Livaje. Kada se sve uzme, cijela utakmica, mislim da smo bili bolji u ovoj utakmici, rekao je Željko Sopić nakon utakmice.

Rijeka je opet došla do preokreta, nakon slavlja u Gorici.

– Ovo je bila puno teža utakmica, ne zato što je Hajduk, već neki igrači su osjetili zamor i umor nakon onog leda. Skidam kapu svojim igračima i kažem, “prva benzinska je moja”, ali dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moraju se dobro odmoriti ovaj tjedan, ističe trener Rijeke dodajući da će se potom razmišljati o idućim utakmicama.

O strijelcu Selahiju kaže da je on igrač koji je jako bitan za Rijeku koja je od večeras prva na ljestvici.

– Rekao sam i prije utakmice, ovo je maraton od 17 utakmica, onaj tko stavlja ruke na nešto prije vremena, mislim da se neće dobro provesti. Uzeli smo tri boda, to je sve. Siguran sam da ćemo trenirati u Rijeci oko 2 ujutro, dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na pitanje na konferenciji za medije hoće li Rijeka biti prvak, Sopić je rekao da će učiniti sve da to postane.

O pobjedi na Poljudu, ističe.

– Mislim da je utakmica bila podjednaka, mislim da smo imali dominaciju u nastavku. Nismo imali dubine u prvom dijelu. Imali smo negativan rezultat te smo odlučili staviti Obregona.

O taktici kaže da imaju mlade i potentne igrače koji se ne boje igrati nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Rekao sam igračima da nema problema kakav će biti rezultat, ali kada budu stariji da ne pričaju djeci “mogao sam ovo ili ono”. Jednostavno, imate priliku, izađite na teren i iskoristite je.

Pojasnio je da će u noći u 2 ujutro malo se istrčati i imati slobodno do utorka navečer.

O tome što je rekao u svlačionici na poluvremenu, rekao je da nije Hajduk bio toliko bolji, ali da su stoperi anulirali brzinu i izlazak u dubinu Franje Ivanovića.

– Odlučili smo se za Obregona, koji već drugu utakmicu igra sjajno, nadam se da će mu prijeći u naviku. To je ozbiljna borba između mene i njega već dva mjeseca. Fruk, Pjaca žalili su se na umor, žalio se i Obregon, ali pošto ga jako dobro poznajemo, ostavili smo ga do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koliko će biti bodova potrebno za naslov, Sopić u svojem stilu odgovara.

– Ako pobijedimo sve do kraja, bit ćemo prvaci. Sada je 16 kola do kraja. To je kao da sa 16 godina pričate tko će vam biti žena. I da smo izgubili ili uzeli bod ništa se ne bi riješilo. Moramo ići na Maksimir, Hajduk dolazi kod nas, Dinamo dolazi. S Goricom sam bio 11 bodova iza Šibenika, a 99 posto vas je mislilo da se drogiram kad sam govorio da ćemo se spasiti. Moramo mirni ostati na zemlji, to su mladi dečki, vrlo lako polete, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.