Šoštarić: Nikoga ne možeš pobijediti sa šest golova u poluvremenu

šoštarić
Foto: fah

Hrvatske rukometašice teško su poražene od Slovenije 18:26 u prvom kolu skupine I drugog kruga Europskog prvenstva u Ljubljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranice Nenada Šoštarića ostale su tako na dva prenesena boda i izgledi za plasman u polufinale, gdje idu dvije najbolje ekipe, su im značajno umanjeni.

– Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme u kojem smo se vratili nakon 0-4. Nažalost, dozvolili smo da nam se to ponovi i u drugom poluvremenu. Počeli smo s prebrzim šutovima iz nelogičnih pozicija. Obrambeno je bilo u redu sve do pred kraj utakmice, ali kada u jednom poluvremenu postignete samo šest golova, onda o napadačkom dijelu ne treba niti pričati. Nikoga ne možeš pobijediti sa šest golova u poluvremenu. Obrambeno je to još izgledalo u redu, ali propustili smo puno zicera, njihova vratarka je bila igračica utamice, to dosta govori. Sve smo pokušali, ali ništa nije funkioniralo, rekao je Šoštarić koji se požalio i na fizičku pripremu svojih igračica, što je vrlo loša vijest pred preostale dvije utakmice koje očekuju Hrvatsku u Ljubljani, protiv Danske i Švedske, dviju ekipa kojima je trčanje glavni adut.

– Pitanje je i fizičke spreme i mogućnosti. Ako ćemo moći trčati s Danskom i Švedskom, tada ćemo moći i igrati s njima, ali moramo paziti da zbog fizičke spreme ne padnemo u ‘crnu rupu’ kao što je to bilo danas i protiv Norveške, dodao je Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše pogodaka postigla je Valentina Blažević, ali svih pet u prvom poluvremenu, dok je u drugom pala što i ne čudi jer zbog ozljede mišića nije niti igrala prethodnu utakmicu protiv Švicarske.

– Dala sam koliko sam mogla. Prvo poluvrijeme smo dobro odradile, zabijale golove, a u drugom poluvremenu nam je pala obrana, razbranile smo njihovu golmanicu i onda je bilo teško nadoknađivati razliku pred njihovom publikom, izjavila je Blažević, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.