SP Brazil: Italija bolja od Engleske

U susretu 1. kola skupine D na Svjetskom nogometnom prvenstvu Italija je u Manausu na stadionu Arena Amazonia svladala Englesku sa 2-1 (1-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci za Italiju bili su Claudio Marchisio (35) i Mario Balotelli (50), a za Englesku je pogodio Daniel Sturridge (37).

Ovom pobjedom Italija se pridružila Kostariki na tri boda na čelu ljestvice, dok je Engleska ostala bez bodova kao i Urugvaj.

Dvoboj dviju jakih europskih reprezentacija u srcu amazonske prašume započeo je laganijem ritmu, što zbog opreza i respekta s obje strane, a što i zbog teških klimatskih uvjeta. Ipak, u prvih pola sata bolji dojam ostavila je Engleska koja je terensku inicijativu prepustila Italiji, te prijetila iz brzih protuudara u kojima su prednjačili Welbeck i Sturridge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski napadački dvojac u nekoliko je navrata uspio izigrati začuđujuće nesigurnu talijansku obranu u kojoj je posebno loš dojam ostavljao Paletta, ali nije uspio poslati loptu iza leđa Sirigua.

Utakmicu su “razbudila” dva pogotka u razmaku od samo dvije minute. Italija je povela u 35. minuti kada je iz uigrane akcije nakon kornera lopta došla do Marchisija koji je preciznim udarcem s više od 20 metara pogodio sam donji desni kut Hartova gola.

Već u 37. minuti bilo je 1-1, Rooney je dobio loptu na lijevom krilu, te ubacio na drugu vratnicu gdje se Sturridge prikrao iza leđa Palette i neometan svladao Sirigua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici prvog poluvremena Italija je ponovno uigranom kombinacijom nakon kornera prevarila englesku obranu, ovoga je puta Marchisio uposlio Candrevu u kaznenom prostoru, ali udarac talijanskog veznjaka zaustavila je vratnica.

Ipak, početkom drugog poluvremena Italija je uspjela doći do nove prednosti. Candreva je na desnoj strani prevario Bainesa, te uputio centaršut u peterac gdje je Balotelli u skoku nadvisio Cahilla i udarcem glavom pogodio mrežu.

Do kraja dvoboja Italija se povukla i čuvala vodstvo, dok je Engleska uglavnom prijetila udarcima iz daljine. Jedinu pravu priliku za poravnanje imao je Rooney u 62. minuti kada je izbjegao zaleđe, ali je potom sa 10-ak metara pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i u prvom poluvremenu, Italija je u sudačkoj nadoknadi drugog dijela pogodila okvir gola. Sjajno izveden slobodni udarac Pirla sa 30-ak metara odsjeo je na gredi, pa pobjeda “azzurra” nije na kraju izražena većom razlikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.