SP plivanje: Nikola Obrovac 45. u kvalifikacijama 100 m prsno

Foto: fah

U nedjelju su na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima, kojem je domaćin Budimpešta, započela plivačka natjecanja u 50-metarskom bazenu, a prvi je od trojice hrvatskih predstavnika nastupio je 19-godišnji Nikola Oborovac u kvalifikacijama na 100 m prsno te osvojio 45. mjesto u konkurenciji 73 plivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrovac je u svojoj kvalifikacijskoj skupini prvi okrenuo na 50 metara (28.19 sekundi) te na kraju bio šesti s vremenom 1:02.90 minuta, što je za 61 stotinku lošije od njegovog najboljeg ovogodišnjeg rezultata, a za 96 stotinki lošije od osobnog rekorda. Za plasman u polufinale trebalo je plivati ispod jedne minute (59.95).

Nikolina jača disciplina je 50 metara prsno u kojoj je hrvatski rekorder s vremenom 27.46 sekundi, isplivanim u travnju ove godine. Ta disciplina, koja je u programu svjetskog prvenstva, ali ne i na olimpijskim igrama, na rasporedu je u utorak (kvalifikacije i polufinale) i srijedu (finale).

Najbrži je u kvalifikacijama bio svjetski rekorder, aktualni svjetski prvak i olimpijski pobjednik Britanac Adam Peaty (58.21) koji je gotovo za sekundu bio bolji od najbližeg konkurenta, Amerikanca Codyja Millera (59.14).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.