SP: Veliki uspjeh hrvatskih gimnastičara

Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik (27) u nedjelju je osvojio brončanu medalju na preči na Svjetskom prvenstvu u gimnastici u kineskom Nanningu, što je druga hrvatska medalja sa SP-a, jer je dan ranije Filip Ude osvojio srebro na konju s hvataljkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možnik je do bronce došao s ocjenom 15.000. Ovo je najveći uspjeh u karijeri Marija Možnika, koji je na Europskom prvenstvu u Montpellieru 2012. godine osvojio srebro na preči.

Zlato na preči pripalo je Nizozemcu Epkeu Zonderlandu (16.225 bodova), olimpijskom pobjedniku iz Londona 2012., kojemu je to drugi naslov svjetskog prvaka u ovoj disciplini.

Olimpijski prvak u višeboju Japanac Kohei Uchimura osvojio je srebro (15.725). Tako je došao do 16. medalje na svjetskim prvenstvima. Također, to mu je treća medalja na SP u Nanningu (zlato u višeboju, ekipno srebro, te srebro na preči).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je Nanningu imala trojicu finalista, Ude i Možnik osvojili su medalje, dok je Robert Seligman bio peti na konju s hvataljkama.

Finale, preča:

1. Epke Zonderland (Niz) 16.225

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Kohei Uchimura (Jap) 15.725

3. Marijo Možnik (Hrv) 15.000

4. Nile Wilson (VBR) 14.766

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. David Beljavski (RUS) 14.733

6. Nikolaj Kuksenkov (RUS) 14.533

7. Chenglong Zhang (Kina) 14.366

8. Jossimar Calvo Moreno (Kol) 13.300

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.