Umorni i ozljedama izrešetani Kauboji pod svaku cijenu žele broncu

Hrvatske rukometaše danas u 14.55 sati čeka utakmica za treće mjesto protiv Norveške na Europskom prvenstvu u Poljskoj. Do novog ogleda protiv Norvežana došlo je nakon što je Hrvatsku u polufinalu porazila Španjolska rezultatom 33:29. Hrvatska rukometna reprezentacija pet je puta u svojoj povijesti igrala utakmice za treća mjesta na europskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Željko Babić ističe da bi osvajanje medalje bilo još jedno sportsko čudo.

“Čeka nas jako teška utakmica i nadam se da ćemo imati incijativu, ali to će biti teško ostvariti zbog nakupljenog umora i ozljeda. Osvajanje medalje bilo bi ravno još jednom sportskom čudu i bio bih jako sretan i ponosan na sve nas”, izjavio je dan uoči utakmice izbornik Babić.

Hrvatska i Norveška dosada su odigrali 13 međusobnih utakmica, što natjecateljskih što prijateljskih. Norveška je slavila u tek četiri ogleda, Hrvatska u sedam, dok su dvije utakmice završile remijem. U posljednja tri susreta Norveška je slavila u dva…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema mišljenju izbornika Babića i vanjskog ‘bombardera’ Ivana Sliškovića Norveška, koja je u polufinalu nakon velike drame i produžetka poražena od Njemačke, igra najbolji rukomet na ovom prvenstvu.

“Norveška igra jednakim intezitetom svih 60 minuta. Igraju moderno i imaju sve što treba imati jedna momčad koja želi pobjeđivati. Norveška igra najbolji rukomet na ovom Europskom prvenstvu i u jakom su usponu”, dodao je Babić.

Lijevi bek reprezentacije Slišković smatra da će “kauboji” protiv Norveške morati odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu da bi osvojili broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pobijedili su nas u prvom krugu, ali morali smo im zahvaliti što su svladali Francuze što nam je otvorilo priliku da visokom pobjedom protiv Poljske odemo u polufinale. Čeka nas teška utakmica, a slavit će onaj koji će pokazati više želje za pobjedom. Morat ćemo odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu da bi osvojili broncu”, istaknuo je Slišković.

Upravo će Slišković biti glavna uzdanica ‘kauboja’ u posljednjem dvoboju na Europskom prvenstvu, pogotovo nakon što je kapetan Marko Kopljar šepajući napustio parket u polufinalu, dok je Domagoj Duvnjak sve samo ne pravi na ovom prvenstvu. Podsjetimo, Duvnjak je u prvoj utakmici zabio Norvežanima osam pogodaka, no to nije bilo dovoljno za uzimanje barem boda u prvoj fazi natjecanja.

Alilović: Igram svim srcem, ali ništa me neće, ne znam što će dalje biti…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi vratar reprezentacije nakon utakmice je otkrio koliko mu je teško i što mu sve prolazi kroz glavu

Nakon sjajne partije Ivana Stevanovića protiv Poljske, izbornik Babić u polufinalu je na vrata od prve minute ipak postavio Mirka Alilovića, koji osim par obrana na samom otvaranju, nije bio na zavidnoj razini.

Prvi vratar reprezentacije nakon utakmice je otkrio koliko mu je teško i što mu sve prolazi kroz glavu.

“Oni su trpali na pivota, radili što najbolje znaju. Njihovo najjače oružje je guslanje do zicera i to je to. U prvih deset minuta smo igrali fantastično, a onda smo dozvolili Aginagaldeu da nas otvori na crti, pa su počele ići i njihove kontre…”, komentirao je Mirko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da su nas ubili njihovi golmani, rekao bih ok, ali mislim da smo se sami pobijedili. Nisam relevantan da nešto govorim nakon ovoga. Polazim od sebe. Dajem sve od sebe i igram svim srcem, ali stvari ne idu onako kako ja želim. Što će biti dalje? Iskreno ne znam”, zaključio je Mirko.

“Najviše mi je krivo zbog toga što ne pomažem timu onoliko koliko pomažem Vespremu, to mene muči, to mene boli”, izjavio je Alilović, pišu vijesti.rtl.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.