Španjolski mediji nakon neviđenog debakla u Rimu: Ne štede se kritike na račun Barcelone

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši Barcelone ponovno su pali u četvrtfinalu Lige prvaka, ovog puta se radi o senzaciji s obzirom na veliku prednost iz prve utakmice. Umjesto rutinskog plasmana u polufinale nakon tri godine i slavlja izlet Barce u Rim pretvorio se u najgoru sportsku noćnu moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Roma je predvođena sjajnim Edinom Džekom razbila trenutno vodeći španjolski klub 3:0 te izborila polufinale najjače klupske nogometne lige na svijetu.  Poraz u Rimu jedan je od najtežih i najdramatičnijih poraza Barce u povijesti, tim prije što je došao u trenutku kad ga nitko očekivao, s obzirom na prednost s Nou Campa od 4:1. Pokazalo se kako je taj gol Rome u gostima bio presudan, uz, naravno, činjenicu da je Barcelona u Rimu odigrala katastrofalnu, nonšalantnu utakmicu, što im se na kraju zasluženo obilo o glavu. Završnica Lige prvaka bez Lionela Messija neće biti ono što bi bila kao kad bi se recimo u polufinalu ili finalu sastali Real s Cristianom Ronaldom i i Barcelona s najboljim nogometašem današnjice.

Nakon debakla Barcelone u Rimu talijanski su mediji, posve očekivano, euforični, pobjeda rimske momčadi dobila je u talijanskom tisku epske razmjere, dok su španjolski mediji još uvijek u šoku te su prve reakcije u skladu s takvim osjećajem.  Barcelona je u španjolskim medijima ”popila” jezikovu juhu, kakvu je, sudeći prema reakciji navijača na društvenim mrežama, zaslužila.

Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona
Foto: Snimka zaslona

“Debakl bez isprike”, piše Sport, dok Mundo Deportivo, inače Barcelonin list, donosi tek ”mrvicu” blaži naslov ”Pad u Rimu”… Marca, koja je bliska Realu, je donosi naslovnicu na kojoj se ističe neočekivano ispadanje vodećeg kluba engleske lige Manchester Cityja od Liverpoola, naime, Liverpool je slavio i u gostima i tako deklasirao momčad koju vodi bivši strateg Barce Pep Guardiola. Marca je tako objedinila na naslovnici ispadanje Barcelone i Manchester Cityja, uz naslov: ”Potpuni debakl u Europi.” AS je objavio sličnu poruku, uglavnom na tragu senzacije u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz od Rome jedan je od onih poraza od kojih će se Barcelona teško oporaviti, koji će se teško zaboraviti, tim prije što su imali sve u svojim rukama, a sve su prosuli na način na koji to profesionalci nikad ne bi smjeli. Podcjenjivačkim odnosom prema sportskom protivniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.