Split bez većih problema nadigrao Lokomotivu na otvaranju sezone!

RNK Split je u posljednjoj utakmici 1. kola MAXtv Prve lige nadigrao Lokomotivu i na kraju zasluženo slavio s 2:1 u Parku mladeži. Splitovci su zabili po jedan pogodak u svakom poluvremenu, a Lokosi su s igračem manje tek uspjeli ublažiti poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Vulić je u ovu utakmicu ušao bez šestorice igrača, s mnogo novih igrača koji prošle sezone nisu bili dio ove momčadi. Bez obzira na sve probleme, Splićani su na kraju nadigrali Lokose koji u četvrtak opet igraju Europsku ligu, ovaj put protiv Tudorovog PAOK-a.


Prvu pravu priliku propustio je u 11. minuti Franko Andrijašević kada je s nekoliko metara udaljenosti prebacio vrata Splita. “Crveni” su prijetili iz poluprilika, a u 20. minuti stigli su do pogotka za 1:0. Pogodak u svom debiju za Split postigao je novopridošli Dino Špehar.

Nakon postignutog zgoditka Split je imao još jednu priliku, snažno je šutirao Tomislav Mrkonjić, no Oliver Zelenika je obranio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split je nastavio s odličnom igrom i stvaranjem šansi i u drugom poluvremenu. Dvije izvrsne prilike propustili su Slavko Blagojević i Dražen Bagarić koji je već savladao Zeleniku, ali je s crte loptu izbio Tomislav Mrčela.

Dominaciju na terenu Split je pretvorio u novi pogodak u 57. minuti. Bagarić se sjurio sam prema Zeleniki, a Luka Capan ga je srušio za jedanaesterac te je zaradio zbog toga izravni crveni karton. S bijele točke precizan je bio Blagojević za 2:0.


Lokomotiva je ipak uspjela smanjiti preko Mirka Marića u 71. minuti kada je izbio sam pred Danijela Zagorca, ali, više od ublažavanja poraza gosti nisu mogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećem kolu Split gostuje kod gradskih rivala, a Lokomotiva nakon PAOK-a dočekuje nakon prvog kola vodeću na tablici, Istru 1961.

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.