Sportski horor na Maksimiru: Dobro je, regija je uz Dinamo, ”hrvatski” mediji ponovno Hrvate učili zemljopisu…

Foto: Snimka zaslona

Rijetko viđena sportska drama u Zagrebu u 4. kolu Lige prvaka. Nogometaši Dinama, nažalost, nisu uspjeli pobijediti Šahtar na Maksimiru iako su bili jako, jako blizu, s obzirom kako je u posljednjim minutama hrvatski prvak imao 3:1 plavi su bili bliže pobjedi nego u prvoj utakmici u Harkivu. Dinamo je bio bolji te 3:3 nije rezultat koji odgovara pravom stanju stvari, mada, treba biti iskren, Šahtar je bio vrlo opasan, Dominik Livaković je u jednom trenutku spašavao nemoguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je sada situacija i kolike su zapravo stvarne šanse Dinama?

Odmah nakon utakmice, uz dojmove glavnih aktera susreta, čak i prije toga, ”hrvatski” mediji krenuli su po dojmove u ”regiju”, otprilike takvi su i naslovi… Naime, ‘‘Regija o Dinamu…”, naslovi su na ”hrvatskim” portalima, hrvatskim samo utoliko kad plaćaju preko računa, a zna se i to dogoditi, plaćaju u kunama. Valjda…

Dakle, što nam to regija poručuje i zašto bi se nakon izraza sućuti koji dolaze iz regije trebali osjećati puno bolje? Naime, u prvom redu regija hvali igru hrvatskog prvaka… Otkrili smo tako da ‘regija jednoj Rijeci nije Milano već Šabac i da je Varaždinu puno bliže Kragujevac od mađarske granice… Ako ništa drugo hrvatski mediji ponovno su dali lekciju Hrvatima iz zemljopisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ima regija večeras i svojih briga, naime, Crvena zvezda je u Beogradu doživjela pravi potop, poraz sa čak 4:0 od Tottenhama.

Podsjetimo, za Dinamo je u 89. minuti treći gol dao Ademi, činilo se kako je sve gotovo, činilo se kako je Dinamo napokon probio i tu barikadu zvanu skupina Lige prvaka, međutim, poslije prave drame Modri su primili dva gola. I upravo u tom slavlju bio je i najveći problem, naime drugi gol Modri su primili nakon što su se poslije 3:1 opustili…

Dakle, u 93. minuti gosti su smanjili te su iz spornog jedanaesterca i izjednačili. Izgubljeni sudac Felix Brych sudio je sve ono što je za Šahtar mogao, dok za Dinamo nije sudio čak ni ono što je trebao, uspio je iz takta izbaciti i trenera Nenada Bjelicu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se regiji, ipak je to pričuvna, a neki bi rekli i glavna, domovina nekih Hrvata, posebno onih koji se kao bore za prava žena, a da niti jednog trenutka nisu niti riječ rekli o pravima brojnih silovanih Vukovarki nakon pada grada.

“Dinamo imao pobjedu u rukama, a onda se desio najluđi preokret”, piše tako Telegraf.

“Hrvati u šoku: Šahtar oteo pobjedu Dinamu u Zagrebu iz jedanaesterca u 97. minuti”, navodi ekstremni srpski  i Aleksandru Vučiću blizak Kurir, dok pak MozzartSport u naslovu piše, a da ne zna što piše…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kakav horor u Maksimiru! Dinamo prokockao 3:1 i europsko proljeće u sudačkoj nadoknadi.”

Dinamo, naravno, NIJE prokockao europsko proljeće, jer europsko proljeće Modrima mogu donijeti i oba poraza u posljednje dvije utakmice. Naime, i 3. mjesto skupine vodi do europskog proljeća…

Dinamo ima nakon četiri odigrane utakmice pet bodova, posljednja Atalanta tek jedan bod… Da bi Atalanta pretekla Dinamo u posljednje dvije utakmice mora osvojiti šest bodova, a igraju protiv hrvatskog prvaka u Italiji, a nakon toga gostuju kod Šahtara. Četiri im neće biti dovoljna. Vjerujemo kako Talijani ne mogu Dinamo pobijediti sa 4:0 koliko je bilo za plave na Maksimiru.

Foto: Snimka zaslona

Dinamo nije još uvijek pobjeglo ni to toliko priželjkivano drugo mjesto,odnosno osmina finala Lige prvaka, trenutno su plavi ispred Šahtara, no, kako je u Harkivu bilo 2:2, a na Maksimiru večeras 3:3 jasno je da Ukrajinci imaju tu prednost u međusobnim susretima, iako Dinamo ima bolju gol razliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo do 2. mjesta može čak i ako osvoji samo bod protiv Atalante, a izgubi u posljednjem kolu protiv Manchester Cityja, a mogu plavi ostati bez 2. mjesta čak i u slučaju  boda i pobjede u dva preostala kola, iako malo vjerojatno. Drugim riječima, za osminu finala Lige prvaka Modrima se neke stvari moraju i poklopiti, iako dosta toga još uvijek drže u svojim rukama.

Međutim, sve kalkulacije padaju u vodi budući kako je regija ”uz nas”, a ako je regija uz nas tko može protiv ”nas”, sasvim sigurno na ovaj način u ovim trenucima razmišljaju navijači Dinama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.