Srebro i dvije bronce za hrvatske paraolimpijce

Foto: fah

Prvog natjecateljskog dana na IWAS Svjetskim igrama sportaša s invaliditetom, koje se do 3. listopada održavaju u ruskom Sočiju, hrvatski atletičari i plivači osvojili su srebrnu i dvije brončane medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletičar Marijan Presečan osvojio je srebro u kugli daljinom od 6.64m, dok je Ivica Balog u disciplini osoba s nadkoljeničnom amputacijom u utrci na 100m s vremenom 14.73 sekunda zaslužio brončano odličje.
Na treće mjesto pobjedničkog postolja popeo se i naš plivački paraolimijac Kristijan Vincetić koji je u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja na 200m mješovito s vremenom 2:34.41 osvojio brončano odličje.

Na svjetskim igrama sportaša s invaliditetom koji su u kolicima, amputacijama i niskim rastom sudjeluje više od 600 sportaša iz 35 zemalja koji se natječu u atletici, plivanju, stolnom tenisu, taekwondou, obaranju ruke i streličarstvu, hrvatski sportaši nastupaju u atletici, plivanju i taekwondou.
Hrvatske boje u atletici brane Ivica Balog, Matija Sloup, Velimir Šandor, Miroslav Petković, Josip Slivar, Albin Vidović, Miroslav Matić i Marijan Presečan. U plivanju Kristijan Vincetić, Dino Sinovčić i Ante Rađa, a u taekwondou Ivan Mikulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.