Srebro za braću Sinković na Svjetskom veslačkom kupu

Foto: PR

Martin i Valent Sinković, osvojili su srebrnu medalju u finalnoj utrci dvojca bez kormilara. Od samog početka utrke držali su drugo mjesto te unatoč snažnom finišu nisu uspjeli zaustaviti aktualne svjetske prvake Švicarace Romana Roeoeslija i Andrina Gulicha koji su zauzeli prvo mjesto s s vremenom 06:36.86. Sinkovići su se hrabro borili do samog kraja i ušli u cilj s 1.33 sekunde zaostatka, dok su brončanu medalju osvojili Novozelanđani Daniel Williamson i Phillip Wilson s vremenom od 06:39.20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Bila je dobra borba, definitivno smo pokazali napredak u odnosu na početak sezone i s tim smo zadovoljni. Znamo da možemo bolje, nije ovo bilo naše najbolje veslanje i očekivali smo još i više, ali slijede pripreme i idemo napraviti još jedan korak prema Parizu.“ – rekao je Valent Sinković

Martin Sinković nadovezao se na bratove riječi: “Pokazali smo značajan napredak, što se osjetilo i na treninzima. Iako nisam potpuno zadovoljan utrkom, vjerujem da možemo još bolje. Uvjeren sam da ćemo u Parizu pokazati naš puni potencijal i boriti se za zlato.”

Ovo natjecanje bila je posljednja međunarodna provjera forme uoči predstojećih Olimpijskih igara u Parizu 2024. Braća Sinković sada se okreću intenzivnim pripremama na Perući, gdje će brusiti svoju formu kako bi u Parizu pružili svoj maksimum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.