Srpski košarkaški trener Ivković o silasku s postolja zbog agresorske himne: ‘Bilo je to izravno vezano za političku direktivu’

Foto: snimka zaslona

Srpski košarkaški trener Duda Ivković, prisjetio se događaja na Europskom prvenstvu 1995. godine u Ateni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednju medalju na nekim velikim natjecanjima, u koja uključujemo svjetska i europska prvenstva te olimpijske igre, Hrvatska je uzela davne 1995. godine, izbornik je bio Aleksandar Petrović. Hrvatska je davne 1995. godine na Europskom prvenstvu u Ateni osvojila broncu, naslov su uzeli Jugoslaveni, odnosno Srbi i Crnogorci, dok su naši košarkaški napustili postolje ne želeći slušati himnu države čija je politika odgovorna za genocid i etničko čišćenje kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini.

Ivković se danas oglasio.

“To Europsko prvenstvo bilo je izravno vezano za političku direktivu”, rekao je Ivković, te je dodao: “Čuli smo u svlačionici Stojka Vrankovića kako kaže: ‘Sad je trenutak da napustimo postolje’. Bili su u svlačionici pored nas. Ne bi to Stojko rekao bez političke direktive. Meni je to bilo smiješno”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Te noći nije bilo spavanja. Ostali smo Kića, Željko, Vesko Barović i još neko društvo, skoro je već jutro. I vidimo hrvatsku momčad kako gotovo na prstima izlazi, valjda su imali rani avion. Kažem im ja: “Šta je, bre, purgeri, dođite na piće! Šta se šunjate?” Nitko se nije javio…”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.