Srpski mediji digli pobunu zbog hrvatske navijačke zastave: UEFA, je li ovo za kaznu!?

Leipzig, 24.06.2024. - Utakmica 3. kola skupine B na EURU nogometaša Hrvatska - Italija. Na fotografiji navijači. foto HINA/ Damir SENČAR/ abu

Hrvatska nogometna reprezentacija, nakon 0:3 protiv Španjolske, 2:2 s Albanijom i 1:1 s Italijom, na korak je od ispadanja s Europskog prvenstva. Rasplet skupine B prate tako i srpski mediji, koji traže i novu kaznu za Hrvatsku. Sada zamjeraju hrvatskim navijačima veliku zastavu podignutu na tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sramotni hrvatski navijači su ponosno podigli koreografiju koja veliča stradanje Srba. Pred meč u Leipzigu, na tribinama stadiona se pojavila bolesna zastava, na kojoj su bile ispisane riječi zapovjednika 4. gardijske brigade Andrije Matijaša Pauka. “Kad krenemo, gorit će nebo i zemlja.” Upravo je ta zastava i osvanula sada u Leipzigu”, piše Kurir u tekstu pod naslovom “Bolesno! UEFA, je li ovo za kaznu!? Sramotni Hrvati ponovno udarili na Srbe! Koreografijom podsjećaju na stradanje našeg naroda!”

“Ovaj poklič je korišten u Kninu pred akciju Oluja koja je sa svojih ognjišta otjerala preko 250.000 ljudi srpske nacionalnosti. Hoće li čelnici europske kuće nogometa ponovo ostati nijemi? Hoće li se Hrvatski nogometni savez ponovo ograđivati i govoriti kako to zapravo i nisu njihovi navijači, nego neke osobe koje su se tu našle. Nisu dobili adekvatnu kaznu kada su zajedno sa Albancima skandirali “Ubij Srbina”, pa su se osilili i ponovo udarili na Srbiju i Srbe”, navodi se u tekstu.

“UEFA, dokad!? Novi skandal na Euru, Hrvati koreografijom veličali stradanje Srba”, piše Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Danima već hrvatski navijači prave brojne probleme, politiziraju turnir, a ništa drugačije nije bilo ni danas”, ističe i Informer a natpis sa zastave naziva “skandaloznom porukom ustaša”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.