Srpski mediji tvrde: Nisu Grobari, nego Delije napali BBB u Vukovaru

Foto: Snimka zaslona

Uvezeni ‘Grobari’ ili ‘Delije’, uz pomoć lokalnih Srba, verbalno su napali Hrvata, vođu BBB u Vukovaru koji je u tom trenutku šetao sa suprugom i djetetom nakon čega su se potukli pripadnici dviju navijačkih skupina, bila je jučerašnja vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Grobari ovo nedjelo i priznali, rpski Telegraf piše da “iz izvora bliskih navijačkim grupama u Vukovaru doznaje” kako je to bio sukob navijača Dinama i Zvezde, BBB-a i Delija.

“Navijači Dinama imali su dojavu o kretanju Delija iz Vukovara te su ih naoružani palicama i bakljama napali dok su sjedili u jednom vukovarskom kafiću. Nastao je opći kaos s ozlijeđenima na obje strane. Mediji su pisali o tučnjavi Grobara i BBB-a zato što je jedan navijač Partizana, koji se našao na istom mjestu u trenutku napada na Delije, ukočio u pomoć srpskim navijačima i na kraju je uhićen. Na osnovu toga mediji su zaključili da je u pitanju bio sukob Grobara i BBB-a”, napisali su.

Policija sve potvrdila

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarsko-srijemska policija potvrdila je da se navijački sukob dogodio oko 19 sati.

“Koliko znamo za sada, sukobili su se pripadnici BBB-a i Grobara u blizini jednog ugostiteljskog objekta u Vukovaru. Znamo za dvije osobe koje su prevezene u vukovarsku bolnicu na liječenje, ali za sada ne znamo jesu li lakše ili teže ozlijeđene”, rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Izvijestio je kako je policija privela nekoliko osoba i traga za ostalima koji su sudjelovali u sukobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bili smo spremni jer znamo za turnir u malom nogometu koji BBB-i organiziraju tijekom vikenda u Vukovaru i zbog kojega imamo brojne pozive građana“, istaknuo je Živković.

Navodno je u svemu sudjelovalo 20-ak osoba, a u sukobu su se koristile baklje, palice i drugi predmeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.