Srpski rukometaši utučeni nakon debakla protiv Hrvatske u Splitu: ‘Katastrofa, ipak treba dići glavu i ići dalje’

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija na startu Europskog prvenstva razbila je u Splitu Srbiju s 10 golova razlike – 32:22. Rezultat sve govori, Hrvatska se tek u prvom dijelu prvog poluvremena mučila, a onda se otvorilo na krilima Stepančića, Štrleka i Alilovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poraza reprezentativci Srbije su, naravno, bili utučeni, doživjeli su debakl kakav nisu mogli očekivati, iako je bilo jasno da su Hrvati puno kvalitetniji. Podsjetimo, Petar Nenadić, kao i inače najbolji srpski rukometaš, bio je najefikasniji u redovima srpske reprezentacije sa šest pogodaka. I on je bio razočaran.

“Što da kažem, osim da je ovo bila katastrofa! Toliko sam se iznervirao da nemam što reći! Bilo je loše, ali iskreno da vam kažem, lakše mi je što smo izgubili s deset golova razlike, nego da smo izgubili s jednim. Moramo što prije ovo zaboraviti, okrenuti se utakmicama koje nas očekuju. Nadam se da smo naučili nešto iz ovoga”, rekao je Petar Nenadić.

Vrlo je dobro igrao i Nemanja Zelenović, koji je zabio gol manje od Nenadića, ali je bio jednako utučen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osim toga da je bilo katastrofalno, nema se što drugo reći. Napravili smo dosta pogrešaka i u obrani i u napadu. Moramo što prije zaboraviti ovo i okrenuti se sljedećoj utakmici. Poanta je dići glavu i nastaviti dalje. Moramo više međusobno pričati. Moramo razgovarati da shvatimo gdje smo pogriješili, jer ako ovako nastavimo neće biti dobro! Neće uopće biti dobro.”

Izbornik Jovica Cvetković uspio je u igri srpske reprezentacije prepoznati i neke dobre stvari.

“Uspjeli smo raspoloženim Hrvatima parirati u prvih 20 minuta. Ovo je bilo solidno izdanje poslije priprema koje su djelomično odrađene i mnogo ozljeda kojima su se igrači borili. Ovo je sve sport, idemo dalje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.