Srušio se za vrijeme utakmice: Nogometaš Ajaxa izvan životne opasnosti

Foto: fah

Nogometaš nizozemskog prvoligaša Ajaxa Abdelhak Nouri (20), koji se u nedjelju srušio usred prijateljske utakmice protiv Werdera i ostao bez svijesti, je izvan životne opasnosti i u iduća 24 sata liječnici će ga probuditi iz inducirane kome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici su nakon detaljnih pregleda u bolnici u Innsbrucku utvrdili kako njegovo srce ‘djeluje normalno’ i kako nije oštećeno,” a nisu pronađene niti neurološke anomalije.

“U iduća 24 sata liječnici će Nourija početi buditi iz inducirane kome, a potom će nastaviti s testiranjima i pregledima,” poručili su iz Ajaxa.

Mladi veznjak se srušio u subotu za vrijeme prijateljske utakmice protiv Werdera. Srušio se zbog snažne aritmije srca. Bio je bez svijesti, ali stabilno. Nakon što je ambulantnim kolima prevezen u obližnju bolnicu, kasnije je helikopterom prebačen u Innsbruck.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nouri je za seniorsku momčad Ajaxa debitirao u rujnu prošle godine, a do sada je za prvi sastav ‘kopljanika’ upisao devet nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.