Stephen Curry oborio rekord u broju trica: Postigao ih je čak 13 u jednom susretu

Foto: fah

Jedan od najboljih igrača NBA lige Stephen Curry upisao se u povijest postigavši 13 trica u susretu protiv New Orleans Pelicansa što do sada nikome nije uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curry je u pobjedi Golden State Warriorsa 116-106 postigao 46 koševa pri čemu 13 trica iz 17 pokušaja. Zanimljivo, Curry je postavio rekord nakon što je u zadnjem susretu gađao trice 0-10 i prvi put nakon 157 uzastopnih susreta ostao bez postignute trice na jednoj utakmici.

“Bila je to zabavna večer. Dečki su mi pomogli oboriti rekord, postavljali su super blokove. Međutim, mislim da ovaj rekord neće dugo trajati jer u NBA ligi ima mnogo sjajnih šutera,” kazao je Curry.

Njegov dosadašnji rekord iznosio je 12 trica na jednoj utakmici, a ostvario ga je prošle sezone u susretu protiv Oklahome. Tada se pridružio Donyellu Marshalu koji je 2005. zabio 12 trica za Raptorse protiv Sixersa, te Kobeu Bryantu koji je 2003. u dresu LA Lakersa zabio 12 trica protiv SuperSonicsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.