Stigli i sastavi, očekuje se 15 000 ljudi na plavoj proslavi naslova: Dinamo – Hajduk još uvijek najveći derbi hrvatskog nogometa!

Foto: fah

Dinamo i Hajduk od 19 sati na Maksimiru igraju posljednji derbi ove sezone. Bez obzira što Hajduk godinama nije na razini na kakvoj je nekoć bio i dalje je ovo najveća utakmica hrvatskog nogometa. Rijeka se uspješno gura među vodeći dvojac, Osijek je sve bliže, no, trebat će vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo uoči derbija ima nevjerojatnih 27 bodova prednosti ispred Hajduka, dakle, jasno je, Modri su osigurali novi naslov, Rijeka je, uz Kup, osvojila drugo mjesto, dok Hajduku treba bod na Maksimiru kako bi došao do 3. mjesta za koje se još bori i Osijek. Naime, za Hajdukovce je to važno s obzirom kako bi osvajanjem trećeg mjesta osigurali utakmicu manje u kvalifikacijama za Europu.

Kako smo već pisali na Maksimiru se očekuje oko 15 000 gledatelja, a navodno će biti i oko 2000 pripadnika Torcide, međutim, to su zasada samo procjene. Spomenimo još jednom da Dinamo otvara tri fan zone, bit će i jeftiniji prijevoz taksijem na Maksimir. Modri žele što je više moguće navijača na svojoj proslavi naslova. Bilo bi, naravno, puno bolje, daleko atraktivnije, kad bi se titule slavile pred 30 000 ljudi. No, to ovisi i o protivnicima, da je dominacija Modrih u HNL-u manja bilo bi i više navijača nakon osvojenih trofeja.

Prema svemu sudeći Dinamo će zaigrati u sljedećem sastavu: Livaković, Stojanović, Theophile, Dilaver, Leovac, Šunjić, Hajrović, Ademi, Olmo, Oršić, Gavranović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk će do boda, ili tri, pokušati doći u sastavu: Posavec, Jurić, ismajli, Svatok, Lopez, Nejašmić, Jradi, Hamza, Caktaš, Gyursco, Jairo

Utakmicu će suditi Ivan Bebek.

Napadač Dinama, Mario Gavranović, upozorio je uoči utakmice na činjenicu da se Hajduk ovog proljeća razigrao i odigrao nekoliko dobrih utakmica. Hajduk je, tvrdi Gavranović, zasluženo izborio plasman u Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”No bodovna razlika između nas i njih je, rekao bih, korektna, a to će se vidjeti i u nedjelju na terenu”, poručio je Mario Gavranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.