(VIDEO) Stipe Miočić nakon velike pobjede poslao poruku ponosa i prkosa: UFC je sve dao njegovom protivniku, ali mu nisu mogli dati srce prvaka…

Foto: Snimka zaslona

Američki borac hrvatskih korijena Stipe Miočić, pobijedio je jednoglasnom odlukom sudaca kamerunsko – francuskog diva, od UFC-a konstantno favoriziranog Francisa Ngannoua. Uz činjeniu da je Stipe dominirao u Bostonu posebno je bitno istaknuti ponašanje UFC-a uoči ovog ”meča stoljeća. ” Naime, UFC je vrlo nekorektno i prije meča proglašavao Ngannoua – pobjednikom!? To se događalo čak i na tiskovnim konferencijama, na kojima Stipe kao da nije postojao za UFC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon meča uslijedio je odgovor Miočića, koji nije dopustio da mu Dan White stavi pojas oko struka, što je, naravno, bila poruka kako ponosa tako i prkosa američkog borca hrvatskih korijena UFC-u. Whiteu je bilo vidljivo neugodno te je vrlo brzo nestao, jednako brzo kao što je već poslije prve runde nestao njegov favorit, bahati Francis Ngannou, koji je bio ”predodređen” za prvaka i koji je UFC-u trebao donijeti silne novce s obzirom na svoje bahato ponašanje na press konferencijama te općenito u komunikaciji s medijima. Dana White je shvatio  te se iskrao zapravo iz kadra nakon svega vidjevši da je on sada nepoželjna osoba u Stipinoj blizini.  Iako Miočić nije zlopamtilo, bio je dugo vremena nezadovoljan ponašanjem čelništva UFC-a, a posebno nezadovoljstvo nekoliko dana prije meča u Bostonu pokazao je Stipin otac – Bojan.

Kakav je Stipe čovjek te koliko je i nakon što je postao planetarno popularan ostao ”normalan”, ”običan čovjek”, pokazuje i činjenica da je ostao u vatrogascima, isti onaj čovjek koji odrađuje sve one poslove koje rade o njegove kolege.  UFC, točnije vodstvo UFC-a, je pogriješilo, spavao je u njihovim prostorijama Ngannou, tamo je trenirao, dali su mu sve i nije bilo dovoljno, nisu mu mogli dati Stipino srce, jer ni sami sportsko srce nemaju, iako su se prema njemu ponašali kao da ne postoji i kao da njegova priča čovjeka koji spašava ljudske živote uopće nije važna. Stipe je to sve stoički podnio te na kraju tamo gdje je to i najvažnije pokazao tko je pravi prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.