Stipe Žunić završio profesionalnu karijeru

Foto: fah

U danu kada su svi ljubitelji hrvatske atletike navijali za Sandru Perković u finalu diska na Olimpijskim igrama u Tokiju, višestruki hrvatski rekorder u bacanju kugle na otvorenom i u dvorani te prvi Hrvat koji je bacio kuglu preko 21 metar Stipe Žunić objavio je kraj atletske karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Došao je i taj dan, dan kad profesionalnim nastupima govorim zbogom, a svima vama koji ovo čitate hvala. Bolje rečeno ovaj dan je zbroj svih dana u posljednje dvije godine koji su najavljivali kraj jedne prekrasne povijesne atletske priče i karijere. Nisam se mogao više hrvati s vlastitom željom za povratkom i vašim pitanjima gdje sam na atletskoj sceni. Ova odluka dakako nije došla preko noći, bilo je tu u više navrata pokušaja povratka i nanovo otvaranih (starih) ozljeda. Iskusio sam da je od ključne važnosti znati slušati vlastito tijelo i stoga mogu s radošću i dubokom zahvalnosti gledati na sve iza sebe, a svega stvarno ima mnogo.

Najveći uspjeh ostvario je 2017. godine kada je osvojio brončanu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu.

– Ovo ljeto je prekretnica i slaganje prioriteta i nova stranica života kojoj se jako radujem. U sportu ću ostati na jedan drugačiji način, napisao je Žunić na Instagram profilu, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.