Stipić: Hajduk je igrao bez ideje

Foto: snimka zaslona

Završen je jesenski dio HNL-a, na kraju je Dinamo odnio titulu, ima 40 bodova, kao drugoplasirana Rijeka i treći Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo kolo je donijelo jako skroman nogomet. Trener su bili u grču, pod pritiskom za uspjehom. Interesantno, ali sadržajno nogometno na rezervi, rekao je u emisiji Stadion naš komentator Tomislav Stipić.

– Borba za prvaka nikada neizvjesnija, a donji dio ljestvice, kao da je borba za ostanak u prvoj ligi riješena, malo mi to nedostaje, ta napetost na dnu ljestvice kao prošle sezone, dodaje, piše HRT.

“Bjelica nadmudrdio Dambrauskasa”

– Najljepše je bilo ono na tribinima, taj glamur. Osijek je bio bolji, kontrolirali su Hajduk, samo nisu uspjeli iskontrolitrati Marka Livaju u zadnjih 20ak minuta. Osijek je kontrolirao cijelu utakmicu, prvih 60 minuta kao da su igrali kod kuće. Nenad Bjelica je odradio velemajstorski posao, iskontrolirao je Hajduk. To se dogodilo kolektivno. Bjelica je stavio Čeberka i Bočkaja da pomaže kao pet u liniji, da uhvati visokostojećeg Lovrencsicsa. Hajduk je igrao bez ideje. Čista pobjeda Nenada Bjelice u ogledu s Valdasom Dambrauskasom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipić je nahvalio Marka Livaju rekavši da je imao malonogometne poteze, a što se ponajviše vidjelo kada je pogodio stativu.

– Uvjeren sam da će Osijek na proljeće biti još jači, imaju mir u klub, financijsku stabilnost i mogućnost da ciljano dovedeu pojašanja, dodaje Stipić.

Što se tiče Hajduka, ovo je kao hladan tuš, kada odigrate ovakvu utakmicu, dodaje Stipić, naglašavajući da se po njegovom viđenju Hajduk “malo udaljio” od borbe za naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hajduk je iz moje perspektive emocionalni gubitnik ovoga kola, dodaje.

“Kopić postavio taktiku kao prije 30 godina”

Dinamo je jesenski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bio je naporan ovaj dio sezone, kvalifikacije za europska natjecanja, pa prije toga Europsko prvenstvo, pa U-21 prvenstvo, dali su puno igrača za mladu reprezentaciju. Ogroman trag na igračima ostavio je taj ritam srijeda-nedjelja.

Hrvatski dragovoljac je zapravo bio bezopasan, iako su imali par dobrih tranzicija, ističe Stipić koji je kritizirao potom i trenera Dinama Željka Kopića.

– Postavio je Dinamo kao prije 30 godina, tri stopera koji dodaju prvom do sebe i ne smiju prijeći centar, cijelo su vrijeme bili protiv jednog napadača s pet igrača. Meni je kada ovo vidim i kada vidim trenerovu izjavu, to mi se ne podudara. Rekao bih da je ekipa Kopiću osigurala mir. Umijeće je s Dinamom ne biti prvi, ako sve bude u redu, oni će s dvoznamenkastim brojem osvojiti naslov. Najvjerojatnije će ispasti od Seville pa će se u potpunosti moći posvetiti domaćem natjecanju.

“Odbačeni igrači procvjetali u Šibeniku”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ova je utakmica bila greška na grešku. Istra sama sebe kažnjava iz utakmice u utakmicu. Pregore u igri s loptom. Goran Tomić može biti sretan zbog zadnjih pet, šest mjeseci. On je za mene općenito jedan od najsretnijih trenera. U Lokomotivi je imao sjajnu ekipu s Grbićem, Uzunijem, Kastratijem, Tolićem… pa dođe u Rijeku, pa tamo također dobije odličnu ekipu.

Gorica je u prvih 20 minuta trebala riješiti utakmicu, imali su puno prilika, ali vrlo lošu realizaciju.

– U Šibeniku treba izdvojiti sve one “odbačene” igrače koji su procvjetali u tom klubu, uz teške okolnosti, financijske prirode, dodaje Stipić.

Govoreći o Slaven Belupu i pobjedi nad Lokomotivom, četvrtoj pobjedi za redom, Stipić kaže da ih je to podiglo, ali da su i dalje dosta slabi. .

– Oni su slabi, ekipa na respiratoru, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.