Stipić o dominaciji Hajduka i Dinamovim lutanjima

Foto: snimka zaslona

– Mnogo toga je bilo u sjeni velikog derbija, možda i najvećeg, ali kada igra Rijeka padaju golovi, lijepi golovi i pobjede, tako da im čestitam na preuzimanju vrha ljestvice. Borbeni Osijek osvojio je bod u Gorici, rekao je Tomislav Stipić u uvodu u emisiji Stadion u kojoj je analizirano 18. kolo Prve HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Polazne točke ovog derbija su bile totalno drugačija. Hajduk u pozitivi, a Dinamo u krizi s novim trenerom. Hajduk je pobijedio 2:0, ali po dojmu je izgledalo da je mogao i više.

Splićani su poveli u 61. minuti golom Marka Livaje, a pobjedu gostiju potvrdio je Emir Sahiti u drugoj minuti sudačke nadoknade na Livajinu asistenciju.

– Livaja je dečko koji radi razliku, ali on je ujedno jedini nogometaš uz bivšeg Davida Beckhama kojem tetovaže dobro stoje, po mojem mišljenju, našalio se Stipić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hajduk je na Maksimir došao igrati, gradili su igru od golmana i bili u posjedu. Dominacija Hajduka, a Dinamo je stajao čak za mene predefenzivno. Livakoviću se nisu nudili igrači. Loša komunikacija, ostavljali su prostore na boku. Dinamovi igrači su uvijek bili nešto malo sporiji od Hajdukovih.

Valdas Dambrauskas upisao je petu pobjedu zaredom na klupi Hajduka.

– On je došao na plodno tlo, za njega je odradio sav posao Nikoličius, kao sportski direktor, oni se poznaju, ovo im je već treći klub u kojem rade zajedno. Ja se sjećam da kad sam ja bio dijete i kad sam igrao na cesti uvijek je izbila svađa tko će s kim igrati. Selekcija je najvažnija u nogometu. Tako da su Nikoličius i predsjednik Jakobušić doveli kapacitet, doveli su kvalitetu i sada Dambrauskas izvlači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Kopić je pak u svom debiju na klupi Dinama upisao bolni poraz.

– Mislim da je Dinamo veliki klub i da je jako bitno kako Dinamo igra, kako se Dinamo prezentira, kako trener utječe, koji stil želi vidjeti, način kako doživljavati utakmice. Jedna utakmica je premalo, međutim u ovako važnoj utakmici ovo je bilo jako nedovoljno.

Osvrnuo se Stipić i na uvjerljivu pobjedu Rijeke nad Hrvatskim dragovoljce. Trostruki strijelac u pobjedi 4:1 bio je Murić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Selekcija je temelj svega, ali i taj obiteljski odnos u Rijeci je jako važan faktor. Hrvatski dragovoljac je 90 minuta bio pod pritiskom s loptom i bez nje, i jednostavno su griješili. Od pojedinaca u momčadi Rijeke uvijek netko iskoči. Ovog se puta Murić istaknuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.